• Inspektori od sada mogu i usmeno da zabrane rad na manifestacijama

    Najnovijim izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, u cilju poboljšanja efikasnosti kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja na manifestacijama u Srbiji, uvedena je mogućnost usmenog izricanja mere privremene zabrane obavljanja delatnosti i to za period trajanja te manifestacije.   PROČITAJTE JOŠ: I ove nedelje smo objavili aktuelne oglase za posao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Inspektori od sada mogu i usmeno da zabrane rad na manifestacijama

    Najnovijim izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, u cilju poboljšanja efikasnosti kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja na manifestacijama u Srbiji, uvedena je mogućnost usmenog izricanja mere privremene zabrane obavljanja delatnosti i to za period trajanja te manifestacije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: I ove nedelje smo objavili aktuelne oglase za posao – da li ste ih pogledali?

     

    Poreski inspektori će ubuduće moći da, ukoliko procene da je ugrožena naplata poreza, usmeno izreknu meru privremene zabrane delatnosti na vašarima, festivalima, izložbama i drugim manifestacijama u okviru kulturnih, muzičkih, sportskih i drugih društvenih aktivnosti.

     

    Usmeno rešenje inspektor će konstatovati u zapisniku o kontroli i sprovesti odmah. U roku od tri dana od izricanja mere biće doneto rešenje u pisanom obliku, objavila je Poreska uprava Republike Srbije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Još jedno poskupljenje: Veći iznos firmarine u Zrenjaninu od naredne godine

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]