Ekonomija Vesti Zrenjanin

GSIGMA SAVETUJE: Kako pripremiti kuću ili stan za prodaju

kako pripremiti stan za prodaju
Foto: Pixabay

U redovnoj rubrici „Tržište nekretnina“, koju zajednički realizuju agencija „Gsigma“ i portal zrenjaninski.com, ove nedelje govorimo o tome kako pripremiti kuću ili stan za prodaju.

 

Sve one koji su planirali da prodaju svoju nekretninu za kratko vreme je omelo vanredno stanje. Upravo zbog činjenice da sada imamo više vremena, evo nekih saveta svima onima koji planiraju da prodaju stan ili kuću.

 

Pripremite svoju nekretninu za prodaju, jer iskustva govore da prvi utisak koji nekretnina ostavi na potencijalnog kupca u najvećem broju slučajeva bude i odlučujući. Ako ste rešili da stan u kom živite prodate, učinite to po najboljoj ceni. A da biste to učinili, potrebno vam je samo malo napora, volje i vremena. I, naravno, ovih nekoliko saveta koji su, to govori dugogodišnje iskustvo, čuda učinili.

 

Još sa vrata, kupac mora da pomisli – ovde bih mogao da živim.

 

Napravite veliko spremanje stana. Oribajte ulazna vrata, iz predsoblja sklonite obuću koja daje izgled neurednosti, poređajte odeću u ormare, operite ogledalo.

 

Pročitajte još: Zašto montažna kuća može da bude dobar izbor za stanovanje

 

Posebnu pažnju obratite na kuhinju i kupatilo. Ribanje će vam oduzeti nekoliko sati, ali efekat će biti neverovatan. Đavo se uvek krije u detaljima. Neka vam se šporet cakli. Izbacite iz kupatila prazne bočice, spustite dasku na wc šolji.

 

Poseta potencijalnog kupca će vam biti najavljena. Pustite svetlost u vaš stan. Podignite roletne, pomaknite zavese, operite prozore. Svetlost čuda čini: vaš će stan izgledati potpuno drugačije ako je okupan svetlošću. Tamo gde nema dovoljno dnevne svetlosti, upalite sijalice. Promenite one koje na rade.

 

Pružite priliku vašem stanu da postane dom nekom drugom

 

Ako živite u stanu koji nameravate da prodate, jasno je da će u njemu carovati mirisi svakodnevnog života. Potrudite se da to budu mirisi toplog porodičnog ognjišta, a ne mirisi duvana, neopranih zavesa i neispražnjene kante za smeće. Prostorije dobro izvetrite. Operite zavese ukoliko ih imate, bacite đubre iz kante, stavite osveživač u kupatilo. Pri ruci uvek imajte malo cimeta – pospite ga po rerni i samo zagrejte. Cimet je miris koji asocira na toplinu, kolače, porodicu.

 

Logično je da su se u vašem stanu godinama nakupile stvari koje vam nisu potrebne. Za vas su to uspomene, za kupca prenatrpani prostor. Sad je vreme da se oslobodite svega što je višak. Em će vama biti lakše kada se budete selili, em će vaš stan izgledati urednije i preglednije. Ove stvari vam u novom prostoru sigurno neće trebati, a kupcu će pokazati prostor u svoj svojoj veličini.

 

Obožavate svog psa ili mačku? Ne pretpostavljajte da će ih voleti i oni koji razgledaju vaš stan sa namerom da ga kupe. Privremeno ih sklonite – ne prodajete njih nego stan. Usisajte dlake.

 

Pospremite terasu, pokupite veš koji se suši na štriku ili sušilici, okačite koju saksiju sa cvećem…

 

Imajte na umu da je vama vaš stan bio lep kakav god da je, jer je to bio vaš dom. Pružite priliku vašem stanu da postane dom nekom drugom.

 

U agenciji „Gsigma“, inače, odlučili su da, dokle god traje vanredno stanje, zaposleni rade od svojih kuća. Informacije u vezi sa nekretninama dostupne su vam na veb prezentaciji agencije, a tamo možete pronaći i kontakte agenata, ukoliko su vam potrebne neke dodatne informacije.

 

Za više informacija možete se obratiti agenciji „Gsigma“ na telefon 064 175 69 84.

 

Posetite sajt gsigma.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM