Ekonomija Vesti Zrenjanin

Gradska uprava uputila poziv svima koji pružaju usluge smeštaja

gradska uprava zrenjanin
Foto: Zoran Bogaroški

Gradska uprava Zrenjanin pozvala je sve ugostitelje koji pružaju usluge smeštaja da ispune zakonsku obavezu i da se u najkraćem mogućem roku evidentiraju u jedinici lokalne samouprave.

 

Evidentiranje je obavezno za nekategorisane objekte za smeštaj (hostel, prenoćište, konačište, botel, han, konak, etno kuća, salaš, vila, kampiralište), za fizička lica koja pružaju usluge smeštaja, a nisu registrovana, i pravna lica (soba, kuća, apartman, seosko turističko domaćinstvo).

 

PROČITAJTE JOŠ: Uzmi račun i pobedi: Nagrade 60 automobila i 12 stanova u Beogradu!

 

Takođe, obaveza evidentiranja se odnosi i na fizička lica koja pružaju usluge smeštaja i pravna lica (soba, kuća, apartman, seosko turističko domaćinstvo), koja su obavila kategorizaciju i poseduju važeće rešenje o kategorizaciji izdato od strane lokalne samouprave.

 

Jedino uvođenjem u centralno informacioni sistem ugostitelji mogu u skladu sa Zakonom da prijavljuju i odjavljuju goste.

 

“Svako suprotno poslovanje smatraće se prekršajem. O tome će biti obavešteni nadležni organi”, saopštila je Gradska uprava Zrenjanin.

 

Dokumentacija za evidentiranje dostupna je na sajtu Grada Zrenjanina, a rok za evidentiranje je neograničen.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM