• GRADONAČELNIK: „Linglong Tajr“ će poštovati sve ekološke standarde

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ugostio je ekipu kineske nacionalne novinske agencije „Ksinhua“. On je to učinio povodom realizacije najveće direktne investicije iz te zemlje u Srbiji, izgradnje proizvodnih pogona kompanije „Linglong Tajr“.   Snimanju intervjua prisustvovali su i predstavnici „Linglonga“. Oni su potom održali radni sastanak s gradonačelnikom i njegovim saradnicima. Na kraju posete svi zajedno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GRADONAČELNIK: „Linglong Tajr“ će poštovati sve ekološke standarde

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ugostio je ekipu kineske nacionalne novinske agencije „Ksinhua“. On je to učinio povodom realizacije najveće direktne investicije iz te zemlje u Srbiji, izgradnje proizvodnih pogona kompanije „Linglong Tajr“.

     

    Snimanju intervjua prisustvovali su i predstavnici „Linglonga“. Oni su potom održali radni sastanak s gradonačelnikom i njegovim saradnicima. Na kraju posete svi zajedno su obišli i gradilište budućeg kompleksa, u industrijskoj zoni „Jugoistok“.

     

    Interesovanje vodeće kineske novinske agencije za investiciju u Zrenjaninu i generalno za kineska ulaganja u Srbiji je veliko. O tome svedoče brojna pitanja upućena Janjiću. Odgovarajući na njih, on je ukazao na značaj investicije od skoro milijardu dolara na čitavu privrednu sliku Banata. Janjić je istakao da „Linglong Tajr“ praktično otvara novu etapu privrednog razvoja i grada Zrenjanina i ovog dela Srbije.

     

    Janjić je kineskim novinarima predočio kakve su ekonomske prilike bile u gradu nekada, kada je on bio među vodećim industrijskim centrima bivše Jugoslavije. Dao je presek privrednih kretanja devedesetih godina, sve do pokretanja projekta opremanja novih industrijskih zona i dolaska prvih „grinfild“ investicija. Naveo je da se Zrenjanin krupnim koracima vraća na privrednu mapu Srbije i predstavlja jednu od najatraktivnijih sredina za ulaganje u našoj zemlji.

     

    linglong tajr
    Foto: Grad Zrenjanin

     

    „Linglong Tajr“ sa sobom povlači i druge investicije

     

    Agenciju „Ksinhua“ interesovao je i ekološki aspekt investicije. Janjić je rekao da se vodi računa ne samo u slučaju „Linglonga“, već i kod dolaska bilo kog drugog investitora. Naglasio je da je imao priliku da poseti matične pogone „Linglonga“ u Kini i da se uveri da tehnologija koja se ugrađuje zadovoljava sve ekološke aspekte i standarde. Naveo je da će to biti slučaj i u Zrenjaninu i da će ovde biti podignuta najsavremenija fabrika pneumatika u Evropi. I to u skladu s visinom ulaganja koja višestruko premašuju sve dosadašnje privredne investicije u gradu.

     

    Pročitajte još: Ovo mesto će izgledati mnogo lepše po okončanju radova (Foto)

     

    Janjić je posebno istakao dodatne benefite koji se tek očekuju. Osim dolaska nekoliko velikih kooperanata „Linglonga“, o čemu se već i potpisuju memorandumi o saradnji, od izuzetnog je značaja razvoj infrastrukture i, kako je rekao, već naredne godine trebalo bi da počne izgradnja auto-puta od Zrenjanina do Beograda, potom i do Novog Sada. Očekuju se i mnogi infrastrukturni projekti u samom gradu, pre svega konačan završetak obilaznice oko Zrenjanina.

     

    Gradonačelnik je pomenuo i da Zrenjanin važi za grad sporta, te da je u tom smislu značajan ulazak „Linglonga“ i u sportske tokove naše zemlje. Uz generalno sponzorisanje fudbalske Super lige Srbije, Janjić je izrazio očekivanja da će ta kompanija u narednom periodu doprineti razvoju i drugih sportskih grana.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Glupi naprednjacki skotovi ce nas potrovati,pitajte stanovnike bora kako kinezi postuju ekoloske standarde.U kini ljudi moraju da idu sa maskama na licu, a ovde ce da postuju ekoloske standarde.Ovim naprednjackim volinama je bitno da pokupe provizije i da se ugrade,j… se njima i za narod i za drzavu a za ekologiju ih bas zabole

      1. Apsolutno tačno. A o lažima o gradnji autoputa zbog političkih poena treba malo više da se zabave novinari.

    2. Ko vam ne bi verovao nakon što ste „uspešno“ rešili trovanje od strane mini pogona kafilerije.Šta su Kinezi spram giganta Matijevića,njih ćete rešiti dok dlanom od dlan.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]