• Grad Zrenjanin i „Srbijagas“ potpisali ugovor, slede milionska ulaganja

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović potpisali su danas ugovor o regulisanju međusobnih potraživanja.   Ovim ugovorom je predviđeno preuzimanje distributivne mreže zemnog gasa na području grada Zrenjanina od strane JP „Srbijagas“. Istovremeno, ovo javno preduzeće obavezuje se da će u narednom periodu završiti gasifikaciju gradskog područja. Kao i da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Grad Zrenjanin i „Srbijagas“ potpisali ugovor, slede milionska ulaganja

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović potpisali su danas ugovor o regulisanju međusobnih potraživanja.

     

    Ovim ugovorom je predviđeno preuzimanje distributivne mreže zemnog gasa na području grada Zrenjanina od strane JP „Srbijagas“. Istovremeno, ovo javno preduzeće obavezuje se da će u narednom periodu završiti gasifikaciju gradskog područja. Kao i da će pokrenuti nove investicije.

     

    – Veoma sam zadovoljan ovim dešavanjima. Praktično tri godine traju pregovori sa „Srbijagasom“ oko dugovanja za gas, koja smo nasledili 2012. godine. Uspeli smo i da smanjimo dug i da na korektan način rešimo sve to. „Srbijagas“ će uložiti 14 miliona evra u dalje gasifikovanje sela na teritoriji Zrenjanina. Ali, i rubnih delova grada koji nemaju gasnu mrežu. Mislim da je to najveći benefit potpisivanja ugovora. Osim toga, očekujemo nove investicije „Srbijagasa“ u našu industrijsku zonu. Gasno opremanje zone neće više biti na teretu grada, već će ga finansirati „Srbijagas“ – naglasio je gradonačelnik Janjić, nakon potpisivanja ugovora u sedištu JP „Srbijagas“ u Novom Sadu.

     

    Pročitajte još: Očekuje se da iduće godine počne realizacija kapitalne investicije

     

    On je podsetio i da je postojeća gasna mreža na teritoriji grada stara i da zahteva rekonstrukciju. Janjić je izrazio uverenje da će to „Srbijagas“ najbolje odraditi. Ugovorom je predviđeno i da JP „Srbijagas“ preuzme dobar deo radnika zrenjaninske „Gradske toplane“, čiji je dug prema „Srbijagasu“ bio oko četiri miliona evra.

     

    „Srbijagas“ najavljuje ulaganja i u opštini Žitište

     

    Direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović, koji je potpisao ugovore sa Zrenjaninom, Kragujevcem i Kraljevom, najavio je gasifikaciju industrijske zone u kojoj je kineska kompanija „Linglong“ započela gradnju velikog proizvodnog kompleksa gumarske industrije.

     

    – Već je započeta i gasifikacija u selima na području grada Zrenjanina. Privodi se kraju i gradnja Turskog toka, čime će Srbija dugoročno rešiti svoje potrebe u vezi sa gasifikacijom. U prvoj polovini sledeće godine počećemo radove i na interkonekciji Niš – Dimitrovgrad – Sofija, koje zovu žargonski „američki pravac snabdevanja“, jer se tu planira distribucija gasa iz škriljaca. Planira se i proširenje skladišta Banatski Dvor, prvo na 750 miliona kubnih, a potom na milijardu, a iduće godine verovatno ćemo početi i novo skladište „Itebej“, kapaciteta jedne milijarde kubnih metara gasa – najavio je Bajatović.

     

    On je obećao i da se cena gasa za domaćinstva i industriju neće menjati u narednom periodu, osim ako ne bude većih poremećaja na naftnom tržištu. A pitanje, da li će biti umanjenja cene gasa u Zrenjaninu, nakon preuzimanja mreže, Bajatović je ostavio otvoreno.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Ovim ugovorom je predviđeno preuzimanje distributivne mreže zemnog gasa na području grada Zrenjanina od strane JP „Srbijagas“.
      ODE 50 KM ELEMIRSKE GASNE MREŽE, KOJU SMO SAMI FINANSIRALI!!!???
      OVDE JOŠ NIJE ZAŽIVEO KAPITALISTIČKI NAČIN RADA, JOŠ UVEK, IZGLEDA, MOŽE DA SE OD SELA ODUZMU -UKRADU INVESTICIJE, KAO VODOVOD, GASOVODNA MREŽA, STRUJA!!!
      BLAGO NAMA!
      PO KOM TO ZAKONU OVI TO RADE!!!???
      U BAČKOJ, U RAVNOM SELU, SUD PRESUDIO, DA „POŠTO JE VODA ZA PIĆE NEISPRAVNA“, ZVANIČNO, „POTROŠAČ NE MORA DA PLAĆA TU VODU“ I TAČKA!!!
      KO ĆE OVDE DA PRESUDI, DA ONO, ŠTO SU NEKA SELA FINANSIRALA I IZGRADILA, NIKO NE MOŽE DA UZME!!!
      SAMO, KO ĆE TO DA POKRENE!!!???
      IMA OVDE POSLA I ZA USTAVNI SUD OVE ZEMLJE!!!
      PREDLOG IZ ELEMIRA!

    2. “ Praktično tri godine traju pregovori sa „Srbijagasom“ oko dugovanja za gas“,
      TEK JE OVO „BISER“!!!
      PRODAŠ ONO ŠTO SU SELA IZFINANSIRALA, U ŠTA NISI NI DINAR ULOŽIO I POKRIJEŠ GUBITKE U GRADU, A, ISTOVREMENO SU SELA PLAĆALA SKUPLJI GAS, ŠTO ĆE REĆI, SELA SU PLAĆALA GRADU GUBITKE NA PRENOSU TOPLOTNE ENERGIJE I DR.
      ALAL NAM „ZNANJE“!!!
      BRAVO, KAKO NAS VODITE-UPRAVLJATE!!!
      PREKOR IZ ELEMIRA!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija