Ekonomija Vesti Zrenjanin

Češka holding kompanija preuzima deo fabrike „Beohemija“

beohemija
Foto: Beohemija (Promo)

Češka kompanija „Central European Industries“ potpisaće sutra ugovor o preuzimanju udela u zrenjaninskoj fabrici „Beohemija“ od „Preston Holdinga“ iz Novog Sada, najavila je Privredna komora Srbije (PKS). Ugovor će biti potpisan u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, a nije saopšteno koliki će udeo u fabrici preuzeti Česi.

 

„Kompanija „Beohemija“, u vlasništvu „Preston Holdinga“, koja je jedan od lidera u proizvodnji deterdženata i kućne hemije na prostoru jugoistočne Evrope, prepoznata je kao kapitalna investicija od strane češke holding kompanije. Ovo je mogućnost da naše proizvode i naš rad podignemo na nivo svetskih multinacionalnih kompanija, a srpsku kompaniju upišemo na globalnu mapu industrije deterdženata i kućne hemije“, kažu u PKS.

 

PROČITAJTE JOŠ: Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevićeve firme

 

„Central European Industries“ je moderni industrijski holding sa visokom dodatom vrednošću u oblasti energetike, inženjeringa i reciklaže materijala. Ima 15 kompanija sa više od 2000 zaposlenih i prometom većim od 200 miliona evra.

 

„Preston Holding“ kupio fabriku „Beohemija“ pre četiri godine

 

„Preston Holding“ iz Novog Sada je kupio „Beohemiju“ u aprilu 2017. godine, po početnoj ceni od 2,5 milijarde dinara. Vlasnik „Preston Holdinga“ je Davor Milićević, koji je bio jedini učesnik na javnom nadmetanju.

 

Ova firma svoje poslovne aktivnosti realizuje kroz tri organizacione celine: „Merkur Real Estate“, „Beohemija“ i „MK Logistika“. Članice „Preston Holdinga“ bave se trgovinom robe na veliko, proizvodnjom, uvozom, izvozom, razvojem nekretnina i upravljanjem njima, skladištenjem i transportom robe.

 

„Beohemija“ je fabrika za proizvodnju tečnih deterdženata i proizvoda kućne hemije. Opremljena je najmodernijom tehnologijom i u potpunosti automatizovana. Odlikuje se kompletnim proizvodnim procesom koji koristi visokosofisticirane tehnologije, koje obuhvataju i postrojenje za proizvodnju PET i PE ambalaže.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Najsavremenija tehnologija, potpuna automatizacija, stalni i garantovani kvalitet proizvoda, ekološka prihvatljivost tehnologije aglomeracije koju koristimo za proizvodnju praškastih deterdženata i vrhunski stručnjaci, najznačajnije su odlike naše fabrike u Zrenjaninu“, kažu u „Beohemiji“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz