Ekonomija Vesti Zrenjanin

Budimir Jovanović novi predsednik udruženja “Zrenjaninski poslovni krug”

budimir jovanović novi predsednik udruženja zrepok

Privrednik Budimir Jovanović, osnivač i direktor kompanije “Keramika Jovanović”, novi je predsednik udruženja “Zrenjaninski poslovni krug”.

 

Jovanović je za predsednika ZREPOK-a izabran na godišnjoj sednici Skupštine udruženja. Dosadašnji predsednik ovog poslovnog udruženja, koje okuplja vodeće domaće privrednike iz Zrenjanina, bio je vlasnik kompanije “BB Trejd” Dragoljub Bjeloglav. Njemu je istekao mandat.

 

Novoizabrano rukovodstvo, osim novog predsednika, čine i vlasnik kompanije “Gomex” Goran Kovačević, inače aktuelni potpredsednik udruženja, kao i Dragan Vidaković i Dragoljub Bjeloglav.

 

Pročitajte još: „Šinvoz“ objavio novi konkurs za posao, traži se više radnika

 

“Izborom novog predsednika i članova Izvršnog odbora, ZREPOK dokazuje da ga karakterišu osnovna načela demokratije u pogledu prava izbora, principa zamenjivosti i smenjivosti. Ovom odlukom, Skupština udruženja želi da pokaže jedinstvo članstva i kontinuitet u delovanju, bez obzira ko vodi i predstavlja organizaciju”, saopštio je “Zrenjaninski poslovni krug”.

 

„Keramika Jovanović“ lider u prodaji keramičkih pločica

 

Budimir Jovanović je rođen 1961. godine u selu Poljane, na Kosovu i Metohiji. Osnovnu i srednju ekonomsku školu je završio u Zrenjaninu, a Ekonomski fakultet na Novosadskom univerzitetu.

 

Kompanija „Keramika Jovanović“ je osnovana januara 1994. godine u Zrenjaninu. Nastala je kao trgovinska kompanija koja se bavila distribucijom građevinskog materijala na veliko i malo. Na početku razvoja i formiranja danas zavidne tržišne pozicije, u kompaniji „Keramika Jovanović“ dominantna poslovna aktivnost je bila prodaja crepa i opekarskih proizvoda. Zahvaljujući uspešnosti obavljanja ove aktivnosti, krajem devedesetih godina prošlog veka kompanija je postala jedan od vodećih distributera opekarskih proizvoda na domaćem tržištu. Danas je „Keramika Jovanović“ lider u prodaji keramičkih pločica na teritoriji Srbije.

 

dragoljub bjeloglav i budimir jovanović
Dragoljub Bjeloglav i Budimir Jovanović

 

Podeli članak
sinovoz
FAM