Društvo Vesti Zrenjanin

Zvanično obaveštenje o uzrocima kašnjenja poštanskih pošiljki

pregled poštanskih pošiljki
Foto: Uprava carina

Kako je tokom jučerašnjeg dana prenela većina medija, između ostalog i portal zrenjaninski.com, zbog delimične obustave rada poštanskih službenika, obustavljena je i isporuka poštanskih pošiljki. Ovim povodom danas se oglasila i Uprava carina.

 

“Preduslov za efikasnu dopremu pošiljki je usklađen rad poštanske i carinske službe. U novonastalim okolnostima onemogućeno je dopremanje poštanskih pošiljki radi carinske kontrole, kao i dalja distribucija već ocarinjenih pošiljki”, navodi se u saopštenju.

 

Pročitajte još: Planirane veće zarade za zaposlene u JP „Pošta Srbije“

 

Uobičajno je da se priliv pošiljki pred novogodišnje i božićne praznike osetno povećava. To u sezoni praznika predstavlja dodatni izazov kako za poštanske, tako i za carinske službenike.

 

“Na carinsko-poštanskim ispostavama obavlja se pregled ranije dopremljenih pošiljki. Međutim, primaoci bi trebalo da budu svesni da pomenuta situacija može da prouzrokuje kašnjenja u njihovom pristizanju”, dodaje se u saopštenju Uprave sarina.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM