Društvo Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski IKT klaster donirao IT opremu školi „Nikola Tesla“

zrenjaninski ikt klaster

Zrenjaninski IKT klaster, zajedno sa kompanijama članicama Levi9 i VegaIT, donirao je IT opremu Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu. Ova oprema je namenjena novom informatičkom kabinetu u toj školi.

 

„Od samog nastanka, Zrenjaninski IKT klaster u kontinuitetu sprovodi aktivnosti sa ciljem afirmacije Zrenjanina kao značajnog IT centra u Srbiji. Osnovni preduslov za dalji razvoj IT industije u gradu jeste poboljšanje uslova obrazovanja učenika i studenata informacionih tehnologija, kako kroz mogudnosti za sticanje praktičnih znanja i programe stipendiranja, tako i kroz jačanje kapaciteta obrazovnih institucija“, naveo je Zrenjaninski IKT klaster.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prva Digitalk konferencija: Zrenjanin ponovo postaje centar IT scene

 

Predsednica Izvršnog odbora Klastera i predstavnica VegaIT Dragana Momčilović Tupanjac kazala je da su bivši učenici EGŠ „Nikola Tesla“, koji su sada zaposleni u toj kompaniji, pokazali izuzetno znanje.

 

– Postigli su dobre rezultate i brz napredak. Oni sami imaju samo reči hvale za školu, kvalitet obrazovanja i stručni kadar – istakla je Momčilović Tupanjac.

 

zrenjaninski ikt klaster

 

U toku unapređenje internet mreže škole

 

Direktorka škole Marija Servo zahvalila se Klasteru i kompanijama članicama na podršci. Navela je da je, pored opremanja novih računarskih kabineta, u toku unapređenje internet mreže škole, kao i drugi projekti koji će poboljšati rad ove obrazovne institucije.

 

Obrazovne profile EGŠ „Nikola Tesla“ godišnje upisuje više od 200 učenika, pretežno IT usmerenja ili sličnih. Otvaranjem obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija na mađarskom jeziku, dodatno su povećane potrebe škole za adekvatnom opremom za sprovođenje nastave.

 

Zrenjaninski IKT klaster je pozvao sve interesne strane na kolektivnu odgovornost kada su u pitanju kvalitet i uslovi rada obrazovnih institucija.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Samo zajedničkim snagama možemo stvoriti pogodan ambijent za dalji razvoj IT industrije u Zrenjaninu. Prvi korak na tom putu jeste osnaživanje obrazovnih institucija u gradu“, navodi se u saoštenju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.