• Prva Digitalk konferencija: Zrenjanin ponovo postaje centar IT scene

    Od 7. do 10. aprila u Zrenjaninu će biti održana prva Digitalk konferencija. Ovo je nastavak tradicije velikih IT konferencija u našem gradu, a događaj je posvećen, kako poslovnim korisnicima, tako i mladima, onima koji su na početku karijere.   Ovim povodom sagovornik portala zrenjaninski.com je Vladimir Kovač, jedan od osnivača Digitalk konferencije. U razgovoru […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prva Digitalk konferencija: Zrenjanin ponovo postaje centar IT scene

    Od 7. do 10. aprila u Zrenjaninu će biti održana prva Digitalk konferencija. Ovo je nastavak tradicije velikih IT konferencija u našem gradu, a događaj je posvećen, kako poslovnim korisnicima, tako i mladima, onima koji su na početku karijere.

     

    Ovim povodom sagovornik portala zrenjaninski.com je Vladimir Kovač, jedan od osnivača Digitalk konferencije. U razgovoru sa njim saznali smo šta sve možemo da očekujemo u aprilu, ko sve stoji iza događaja i još puno zanimljivih informacija.

     

    Šta je DigiTalk konferencija, gde i kada će biti održana i kome je namenjena?

     

    Digitalk konferencija je logičan nastavak svega onoga što sam radio u Zrenjaninu od 2013. do 2019. godine sa Webiz konferencijom. Svi koji me poznaju znaju da ni jednog trenutka nisam odustao od Zrenjanina kada je IT scena u pitanju. Period pandemije nam je svima doneo velike promene u životu, od svakodnevnih navika do poslovnih promena koje su mnogima, pa i meni, uticale na život. Imam tu sreću da imam dobre prijatelje pored sebe, pa je Digitalk, osim što je nastavak tradicije velikih IT konferencija u Zrenjaninu, nadgradnja saradnje i prijateljstava koja negujem više od petnaest godina.

     

    Digitalk konferencija se održava na dobro poznatom mestu, hotelu „Vojvodina“, koji nam je bio pouzdan partner godinama unazad. I oni sami su prošli kroz težak period u protekle dve godine. Sada zajedničkim snagama želimo da se pokažemo kao dobri domaćini i našim posetiocima pružimo jedan kvalitetan ugođaj.

     

    Konferencija se održava od 7. do 10. aprila i, kao i ranijih godina, imamo dva programska segmenta. Jedan se bavi elektronskom trgovinom i namenjen je poslovnim korisnicima. Drugi je konferencijski i namenjen je mladima, onima na početku svoje karijere, ali i svima koji shvataju značaj posećivanja ovakvih događaja i koji su željni druženja.

     

    digitalk konferencija

     

    Ko stoji iza organizacije ovog događaja?

     

    Digitalk ekipu kao nosioce ideje činimo nas trojica drugara – Ivan Minić, Vita Ognjanović i ja.

     

    Ivana Minića verovatno ne moramo puno da predstavljamo. To je čovek koji gradi IT i marketinšku zajednicu više od petnaest godina. Bio je deo svih velikih IT projekata i IT konferencija godinama unazad. Vita je naš drugar iz Niša koji je među prvima počeo da okuplja zajednicu na konferencijama. Oni malo stariji ga pamte kao organizatora velike BizBuzz konferencije u Nišu. Upravo je Niš druga lokacija gde ćemo širiti Digitalk priču i gde nas već na jesen čeka naredno izdanje naše konferencije.

     

    Naravno, mnogo drugih ljudi je uključeno u realizaciju ovog događaja. S obzirom na to da je ovo prvi veliki događaj koji je najavljen posle dve godine pauze, kada su konferencije u pitanju, mnogo prijatelja i saradnika iz zajednice se javilo da nam pomogne i uključi se u organizaciju. U organizaciji i realizaciji računamo ozbiljno i na Zrenjanince. Već se javljaju neki studenti koji pamte kako izgleda biti deo organizacije jednog ovakvog događaja. Verujem da će nam se još puno njih pridružiti.

     

    Poziv imaju svi oni koji žele da pomognu i da se uključe kako bismo pokazali da je Zrenjanin živ i da je i dalje važan deo IT zajednice.

     

    Šta će biti teme ovogodišnje, prve DigiTalk konferencije, i ko će biti predavači?

     

    Kao što sam napomenuo, prvi deo našeg događaja, koji će se održati 7. i 8. aprila, baviće se temom elektronske trgovine. S obzirom na to da je e-commerce jedna od oblasti koja je zabeležila enormni rast poslednje dve godine, podelićemo iskustva nekih od najvećih igrača na tržištu. Potrudićemo se i da pružimo dodatna znanja malim trgovcima koji žele da iskoriste ovaj period rasta i interesovanja građana da sve više kupuju preko interneta.

     

    Što se konferencije tiče, tu ćemo se zaista potruditi da dovedemo neka nova imena, ali i neka stara, ljude koje publika u Zrenjaninu pamti i želela bi da ih ponovo vidi. Pokrićemo veliki deo IT industrije kroz učešće nekih od najvećih IT kompanija u Srbiji. Pričaćemo i neke lične priče, te ćemo se baviti i ličnim razvojem i kreativnim delom ove idustrije. Po prvi put ćemo imati i tech track, poseban program namenjen iskusnijim developerima. Svakako da nećemo zaboraviti ni brojnu WordPress zajednicu.

     

    Konferencija počinje u petak, 8. aprila, i traje do nedelje popodne, 10. aprila.

     

    Suština ideje ostaje ista. Želimo publici da ponudimo jedan drugačiji mindset, odnosno način razmišljanja koji je potreban ukoliko želite da gradite uspešnu karijeru u 21. veku. Ovaj mindset podrazumeva agilnost, spremnost na konstantne promene i učenje, i prilagođavanje okolnostima koje se na tržištu digitalnih tehnologija menjaju iz dana u dan.

     

    digitalk konferencija

     

    Ovoj konferenciji je prethodio DigiTalk podcast koji si radio prethodnih meseci. Koliko gostiju je do sada bilo, koliko su ovi razgovori korisni nekome ko ulazi u svet IT tehnologija….?

     

    Podcast je bio naš odgovor na okolnosti koje su nas zadesile kada nismo mogli da se okupljamo uživo. Nakon gotovo godinu dana, iza mene je skoro pedeset redovnih epizoda, osam specijal epizoda od koje smo upravo dve radili u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i pričali o IT sceni našeg grada. Shvatili smo da smo pogodili trenutak jer podcast kao format zaista doživljava velike uspehe kod nas i regionu. Ono što je sjajno jeste to što sada imamo podcast kao kanal komunikacije između naših događaja koje planiramo. Stoga imamo mogućnost da sa našom publikom i pratiocima budemo u konstantnom kontaktu.

     

    Kako publici, podcast je isto tako zanimljiv i ljudima iz industrija sa kojima komuniciramo i sarađujemo. Zato je trenutno zaista lako doći do nekih fenomenalnih sagovornika koji do sada nisu bili poznati široj javnosti. Sagovornici i ja se zaista vrlo ozbiljno pripremamo za naše razgovore, pa su epizode vrlo konkretne, koncizne i obrađuju širok broj tema iz oblasti tehnologije, inovacija, marketinga i svega onoga što ja volim da zovem digitalna ekonomija.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Poruke koje svakodnevno dobijamo od naših pratilaca nam govore da zaista kreiramo jedan pre svega koristan i edukativan sadržaj. Zato bih svima preporučio da pogledaju šta to mi kreiramo u tom digitalnom prostoru dok se ne budemo svi videli uživo u aprilu u Zrenjaninu, na prvoj velikoj Digitalk konferenciji.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]