Društvo Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska biskupija poziva građane da prime vakcinu protiv korone

zrenjaninska biskupija pozvala građane da se vakcinišu

Zrenjaninska biskupija poziva građane da se vakcinišu protiv virusa korona. U pismu upućenom vernicima navodi se da vakcinu treba da prime svi „kako bismo se delotvorno branili i međusobno sačuvali živote i zdravlje“.

 

– Postoji mnogo pogrešnih informacija o vakcini. To su izjavili i papa Franjo i Papinska akademija za zaštitu života, prema kojima se sve klinički preporučene vakcine mogu koristiti mirne savesti. Teorija da se vakcinisanje ne sme sprovoditi iz moralnih razloga lažna je, delimično zla i štetna. Vakcinisanje treba da se temelji na slobodnom izboru, u odluci koja zapoved ljubavi smatra svojom smernicom: volite sebe i bližnjega – naglasio je biskup Zrenjaninske biskupije dr Ladislav Nemet.

 

PROČITAJTE JOŠ: Počela masovna vakcinacija, spreman dovoljan broj punktova (Foto)

 

Vatikanska komisija Covid-19 i  Papinska akademija za život izdala je 29. decembra zajednički dokument pod nazivom „20 tačaka za pravedniji i zdraviji svet“.

 

U zajedničkom proglasu posebno se ističe presudna uloga vakcine u savladavanju epidemije. „Vakcina je proizvedena za opšte dobro, te je pravedno da ona bude dostupna svakome“, navodi se u saopštenju.

 

U dokumentu se prenose reči pape Franje iz njegovog božićnog obraćanja. Tada je naglasio da bi vakcina morala biti dostupna svakome, posebno najugruženijima i najsiromašnijima, kako bi donela nadu celom svetu.

 

Od početka epidemija virusa korona i zrenjaninski biskup dr Ladislav Nemet stalno upozorava na opreznost i zaštitu ljudskih života. On je svima savetovao da se pridržavaju preporučenh mera zaštite, odnosno da nose maske i drže distancu, podseća Zrenjaninska biskupija.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak