Društvo Vesti Zrenjanin

Počela masovna vakcinacija, spreman dovoljan broj punktova (Foto)

masovna vakcinacija

Počela je masovna vakcinacija građana Zrenjanina, a za te namene je pripremljen dovoljan broj timova i punktova, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

 

Vakcinacija građana Zrenjanina, koji su se dobrovoljno prijavili preko portala eUprava, počela je prethodnog vikenda. Vakcinu je primilo prvih 20 građana starijih od 75 godina. Prvu vakcinu primila je 92-godišnja Emerent Kovač.

 

Pacijenti se prvo pregledaju, kako bi se ustanovilo da li je moguće da prime vakcinu. Ukoliko postoje neke poznate kontraindikacije, vakcinacija se odlaže za neki naredni put.

 

Prethodno je, u okviru imunizacije prioritetnih grupa, vakcinisano 128 lekara i zdravstvenih radnika u Zrenjaninu, kao i 65 štićenika i 14 zaposlenih u Gerontološkom centru Zrenjanin.

 

Ukupno je za teritoriju koju pokriva Dom zdravlja Zrenjanin u ponedeljak, 18. januara, dopremljeno 1740 doza “Sinofarm” vakcine. Juče je sa portala eUprava stigao i spisak građana koji će dolaziti na vakcinaciju. Sa pristiglom dozom, ukupan broj vakcina koje su do sada isporučene gradu Zrenjaninu iznosi blizu 2000.

 

 

Masovna vakcinacija na punktu Doma zdravlja

 

Početak masovne vakcinacije organizovan je na punktu Doma zdravlja u staroj Specijalističkoj poliklinici i na tu lokaciju se prijavljeni građani upućuju putem SMS poruka na broj telefona dostavljen u prijavi. U Domu zdravlja reagovaće se na osnovu dobijenih spiskova i broja vakcina. U pripravnosti je šest timova za vakcinaciju, a u pripremi je još osam punktova u okviru zdravstvenog sistema grada.

 

– Zdravstveni sistem grada Zrenjanina spreman je da odgovori na svaku količinu vakcina koje stignu u naš grad i da u potpunosti ispoštuje dinamiku masovnog vakcinisanja, na osnovu pristiglih spiskova građana od strane eUprave. U okviru Doma zdravlja Zrenjanin pripremljen je dovoljan broj punktova i timova za masovnu vakcinaciju. U slučaju potrebe, kao rezervno mesto za vakcinaciju van Doma zdravlja, otvorićemo punkt u Kristalnoj dvorani – istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

Osim direktnog prijavljivanja elektronskim putem na portalu eUprava, naši sugrađani mogu pozivati i kol-centar Grada Zrenjanina i dati saglasnost da to učine službe Grada Zrenjanina. Na ovakav način do danas je interesovanje za vakcinaciju protiv Kovid-19 iskazalo oko 500 Zrenjaninaca.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Када ће да почне железнички путнички саобраћај ка Петровграду из Београда и Новог Сада?
    21 век је, возови у другим земљама “лете” а нама се укидају и ови који миле.

sinovoz
FAM