Društvo Vesti Zrenjanin

Zbog sve lošije epidemiološke situacije oglasila se Zrenjaninska gimnazija

zrenjaninska gimnazija

Zrenjaninska gimnazija je, reagujući zbog pogoršanja epidemiološke situacije u gradu, uputila obaveštenje roditeljima. U njemu se navodi kako da postupaju u aktuelnim okolnostima.

 

Direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković je naveo da su roditelji u obavezi odmah da obaveste odeljenjskog starešinu ukoliko je njihovo dete testirano i testom utvrđeno da je pozitivno na Kovid-19.

 

– Potrebno je obavestiti razrednog starešinu i ukoliko je nekome u vašoj porodici testom potvrđen Kovid-19. U tom slučaju dete ne treba slati u školu, kao i ukoliko je učenik bio u kontaktu sa osobom pozitivnom na koronavirus. Dete ne treba da dolazi u školu ni ukoliko ima bilo kakve simptome bolesti – temperaturu, bol u grlu, kašalj, zapušen nos, curenje iz nosa, kijanje, stomačne tegobe i slično – poručuje Radaković.

 

PROČITAJTE JOŠ: Borba protiv koronavirusa: U Zrenjaninu pooštrene mere zaštite

 

On navodi da roditelji imaju pravo da u svakom trenutku svoje dete prebace potpuno na onlajn nastavu. Potrebno je samo da to prijave odeljenjskom starešini.

 

Za učenike koji će i ubuduće dolaziti u školu strogo je obavezno pridržavanje mera zaštite. Neophodno je nošenje maske sve vreme u školi, dezinfekcija ruku i držanje distance.

 

– U nadi da ćemo što pre izaći iz ove nepovoljne situacije i vratiti se redovnom životu i školskim aktivnostima, srdačno vas pozdravljam. Želim vam dobro zdravlje – poručio je roditeljima i učenicima direktor Milan Radaković.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM