Društvo Vesti Zrenjanin

Borba protiv koronavirusa: U Zrenjaninu pooštrene mere zaštite

pooštrene mere zaštite

Gradski štab za vanredne situacije doneo je na današnjoj sednici zaključak kojim se pooštravaju dosadašnje mere zaštite od koronavirusa na teritoriji grada Zrenjanina.

 

U zaključku se navodi da je i dalje na snazi zabrana svih manifestacija i javnih događaja. U izuzetnim slučajevima, prilikom održavanja kulturno-umetničkih događaja, potrebno je striktno se pridržavati propisanih mera zaštite. U slučaju sportskih takmičenja, prisustvo publike nije dozvoljeno.

 

Verski obredi se mogu obavljati na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru, s tim da između okupljenih lica mora postojati razmak od najmanje 1,5 metara. Odnosno, dozvoljeno je prisustvo jedne osobe na četiri kvadratna metra.

 

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom, dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite i održavanje distance od 1,5 metara. Ograničava se broj osoba koje istovremeno borave u teretani/fitnes klubu, tako da udaljenost između njih bude minimum 1,5 metara. Za svakog korisnika mora postojati prostor za vežbanje od najmanje deset kvadratnih metara. Posle svake grupe vežbača potrebno je sprovesti čišćenje, pranje i dezinfekciju prostorija i opreme.

 

PROČITAJTE JOŠ: Trenutno aktivno 458 slučajeva: Bolnički kapaciteti se ubrzano pune

 

U geronotološkim centrima i drugim javnim i privatnim ustanovama za smeštaj korisnika obavezno je korišćenje lične zaštitne opreme od strane zaposlenih, kao i obezbeđenje fizičke distance, uz dalju zabranu poseta i izlazaka korisnicima.

 

Naređuje se upotreba zaštitnih maski svim posetiocima, prodavcima i zaposlenima u JKP „Pijace i parkinzi“ na svim pijacama.

 

U javnim preduzećima, ustanovama i Gradskoj upravi potrebno je planirati rad i odmor zaposlenih kako bi se očuvali kadrovski kapaciteti u što dužem vremenskom periodu.

 

Neophodna je česta dezinfekcija svih javnih objekata.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz