Društvo Vesti Zrenjanin

Volonteri Crvenog krsta to zaslužuju: Poslodavci žele da im urede prostor

poslodavci žele da adaptiraju prostorije crvenog krsta

Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina pokrenula je akciju i pozvala svoje članove, ali i ostale privrednike u gradu, da pomognu u sređivanju prostorije Crvenog krsta Zrenjanin. Ta prostorija je trenutno u izuzetno lošem stanju, o čemu svedoče i fotografije koje je uz poziv priložila Unija poslodavaca Srbije.

 

Podsetimo, Skupština Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina nedavno je održana u velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanina. To je učinjeno kako bi se, na simboličan način, odalo priznanje aktivistima i volonterima koji su dali veliki doprinos u postojećoj zdravstvenoj krizi.

 

PROČITAJTE JOŠ: Đaci seoskih škola bolji na završnom ispitu od njihovih vršnjaka iz grada

 

„Kancelarija Crvenog krsta je jedina volonterska organizacija u Zrenjaninu koja u kontinuitetu funkcioniše duže od 140 godina. Volonteri okupljeni oko ove organizacije su nas mnogo puta kroz istoriju zadužili svojim delovanjem. A prethodna godina je pokazala zbog čega treba da negujemo i delimo vrednosti koje oni promovišu“, navode zrenjaninski poslodavci.

 

 

Poslodavci Zrenjanina: Pravo je vreme da uradimo nešto i mi za njih

 

Poslodavci Zrenjanina ističu da je u godini iza nas, kao i u aktuelnoj, funkcionisanje lokalne zajednice bilo skoro nezamislivo bez volontera. Oni su donosili namirnice najstarijima, delili pakete pomoći za najugroženije, aktivno učestvovali u sprovođenju masovne imunizacije. U neka malo srećnija i ne tako davna vremena, gotovo nijedno gradsko dešavanje u Zrenjaninu nije prolazilo bez njihove pomoći, podrške ili nadzora.

 

Takođe, kancelarija Unije poslodavaca u Zrenjaninu i sama se oslanjala na volontere Crvenog krsta. To je činila u organizaciji sajma privrede ZRBIZNET i Dečije pijace.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Sada, mislimo da je pravo vreme da uradimo nešto i mi za njih. Kao što smo najavili na sednici Skupštine, želimo da adaptiramo i opremimo prostor u sklopu Crvenog krsta, u kojem će volonteri provoditi slobodno vreme. U narednom periodu našim članovima ćemo dostaviti specifikaciju radova koje je potrebno obaviti, neophodnog materijala i opreme. Predstoji nam ozbiljan rad na osposobljavanju ovog prostora. Značiće nam svaka pomoć, finansijske ili materijalne prirode“, navodi Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz