Društvo Vesti Zrenjanin

Važno obaveštenje: Obustavlja se rad ambulanti Specijalističke poliklinike

opšta bolnica

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina saopštila je danas da se zbog naglog povećanja broja pacijenata zaraženih virusom korona i zbog povećane mogućnosti intrahospitalnog širenja zaraze, a po instrukciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, obustavlja rad ambulanti Specijalističke poliklinike počev od ponedeljka, 16. novembra, na period od 14 dana.

 

Za sve preglede koji su zakazani u tom periodu biće određeni naknadni termini. Svi pacijenti koji imaju prioritetne upute, odnosno sva hitna stanja biće pregledana u Urgentnom centru. Dijagnostika, koja je hitna za malignitete i za ostala hitna stanja, biće sprovedena odmah.

 

Operativni program je redukovan, pa se rade samo hitne operacije i maligniteti.

 

PROČITAJTE JOŠ: Dr Bojana Vještica: Sad je najvažnije da poštujemo preporučene mere

 

Služba pedijatrije Opšte bolnice Zrenjanin je preseljena u prostor ORL odeljenja. Zgrada Pedijatrije se koristi za smeštaj ležećih pacijenata obolelih od koronavirusa, sa kapacitetom od 51 bolesničke postelje i 22 mesta sa kiseonikom.

 

U prostoru zgrade Infektivnog odeljenja otvorena je još jedna ambulanta za pregled pozitivnih i pacijenata sumnjivih na koronavirus. Ispred obe ambulante su, zahvaljujući Gradskoj upravi i Crvenom krstu, postavljene nadstrešnice i šatori, kao privremene čekaonice kako pacijenti ne bi na otvorenom čekali pregled.

 

„U toku su radovi na sanaciji i adaptaciji gasne infrastrukture za medicinski kiseonik i vazduh u zgradi Odeljenja psihijatrije, kapaciteta 80 bolesničkih postelja, koja će odmah po završetku i osposobljavanju prostora biti proširenje Odeljenja infektologije. Završetak radova očekujemo za dve nedelje“, saopšteno je iz Opšte bolnice Zrenjanin.

 

opšta bolnica zrenjanin

 

Opšta bolnica trenutno ima 32 pozitivna radnika

 

Što se tiče pacijenata koji zahtevaju neinvazivnu i invazivnu mehaničku ventilaciju, do sada se Opšta bolnica Zrenjanin oslanjala na Klinički centar Vojvodine. Međutim, ukoliko se tamo kapaciteti popune, ti pacijenti će se zbrinjavati u zrenjaninskoj ustanovi.

 

„Svo medicinsko osoblje ima dovoljno zaštitne opreme. U Opštoj bolnici Zrenjanin je samo jedan potvrđen slučaj zaražavanja u bolnici. Svi ostali su zaraženi u svojim ličnim kontaktima. Trenutno imamo 32 pozitivna radnika“, navode u Opštoj bolnici.

 

U Specijalističkoj poliklinici je u toku oktobra pregledano 8127 pacijenata, a u septembru 7678.

 

„U poslednja tri dana broj pregleda u ambulanti infektivnog odeljenja je preko 100. Priliv pacijenata je ogroman. Sugrađane zato molimo za strpljenje i razumevanje. Svi bolnički kapaciteti su usmereni na ovaj veliki priliv građana. U svakom trenutku zdravstveni radnici pružaju pomoć i ležećim i ambulantnim pacijentima“, zaključuje se u saopštenju.

 

opšta bolnica

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Jel može neko da objasni kako je državna poliklinika – rizična – pa je zato zatvorena za specijalističke preglede, a u privatnim klinikama, nesmetano se obavljaju isti ti pregledi i sad verovatno imaju još više pacijenata pošto ova, u kojoj se ne plaćaju pregledi jeste rizična, dok ove gde se sve plaća, nisu opasne? ‼️🙄

sinovoz