Društvo Vesti Zrenjanin

Dr Bojana Vještica: Sad je najvažnije da poštujemo preporučene mere

dr bojana vještica

Predsednica Podružnice lekara Zrenjanin dr Bojana Vještica čestitala je danas svim lekarima i građanima koji je slave lekarsku slavu, Svetog Kozmu i Damjana. Ova slava se obeležava 14. novembra.

 

U čestitki se navodi da su ovi svetitelji svojim životima posvedočili šta znači biti, pre svega, čovek i hrišćanin. Potom su i pokazali kako se primenjuju znanje i dar isceljenja.

 

– Zdravlje je kroz vekove shvatano kao najveća vrednost svakog čoveka. Danas, u okolnostima u kojima smo se našli, razumemo to više i bolje nego ikada – poručila je dr Bojana Vještica.

 

PROČITAJTE JOŠ: Razmatra se mogućnost uvođenja vanredne situacije na teritoriji grada

 

Ona je iskoristila priliku da u ime predsedništva i svih članova Podružnice lekara Zrenjanin, kao i u svoje lično ime, uputi apel sugrađanima i da ih podseti na važnost odgovornog ponašanja svakog pojedinca prema sebi, svojim bližnjima i celoj zajednici.

 

– Poštovanje preporučenih mera, nošenje maski, održavanje socijalne distance i izbegavanje nepotrebnih kontakata, kao i praćenje i slušanje saveta struke, u sadašnjem trenutku je od najvećeg značaja. To je važno za očuvanje zdravlja svakog čoveka – naglasila je dr Vještica.

 

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, Predsedništvo Podružnice lekara Zrenjanin je donelo odluku da ove godine ne organizuje svečanu večeru povodom lekarske slave, kako je to do sada bio običaj.

 

Podružnica lekara Zrenjanin, inače, broji skoro 500 članova. U njoj je najviše lekara, ali i stomatologa i biohemičara sa teritorije Srednjobanatskog okruga.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM