Društvo Vesti Zrenjanin

Udruženje srpskih ratnih veterana Zrenjanina uputilo poziv borcima

udruženje srpskih ratnih veterana zrenjanina
Željko Vujković

Udruženje srpskih ratnih veterana Zrenjanina pozvalo je sve učesnike ratova od 1990. do 1999. godine, iz Zrenjanina i okolnih mesta, da se jave ovom udruženju.

 

Svi, kojima je u vojnoj knjižici upisano učešće u ratu, treba da dostave dokumenta, radi ostvarivanja prava po novom Zakonu o pravima boraca.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ubrzajte rešavanje problema: Medijacijom do poštovanja ljudskih prava

 

Od dokumenata je potrebno dostaviti očitanu ličnu kartu, uverenje iz vojnog odseka, uverenje o državljanstvu, rešenje o posebnom stažu iz PIO fonda i, za pripadnike policije, uverenje o učešću u ratu.

 

Prikupljanje dokumentacije traje do 11. marta, u Mesnoj zajednici Perlez. Za više informacija na raspolaganju je broj telefona 064 168 38 79.

 

– Ko se ne prijavi, neće imati nikakva prava po novom Zakonu o pravima boraca. Važno je naglasiti da svaki borac mora lično da popuni obrazac, odnosno zahev za utvrđivanje statusa borca – napominje predsednik Udruženja srpskih ratnih veterana Zrenjanina Željko Vujković.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Kakve vajde imaju banatski borci, recimo II kategorije, koji su 1991. bili u Hrvatskoj? Nikakve ako nisu ranjeni ili ubijeni.

    • Ima nas mnogo takvih, ne samo iz HR ali uglavnom smo iz pomenute države mi nemamo nikakva prava ili gotovo nikakva imali smo sreću što smo ostali živi i fizički ne ranjeni ali što smo psihički otišli vragu to nikoga ne interesuje, moramo se više angažovati i vršiti pritisak na lokalne moćnike da nešto dobijemo a i zakon to odobrava. Ako ste stariji od 60 god i niste zaposleni imate pravo na borački dodatak, sretno moramo se organizovati.