Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Učenici posetili Prihvatilište za napuštene životinje (Foto)

prihvatilište za napuštene životinje

Danas su Prihvatilište za napuštene životinje posetili učenici Hemijsko – prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“, smer zaštita životne sredine. Povod je obeležavanje Svetskog dana zaštite životinja.

 

Svake godine na ovaj dan Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“, u čijem sastavu funkcioniše prihvatilište, organizuje prigodan obilazak azila i pošalje poruku o problemu napuštenih životinja i udomljavanju pasa i mačaka.

 

 

– Trenutno se u prihvatilištu nalazi 150 životinja. Najviše je pasa koji su vakcinisani, sterilisani, čipovani i spremni za udomljavanje – kaže Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“. – Od 2005. godine, od kada postoji prihvatilište, novi dom je pronašlo oko 3.500 pasa. No, problem napuštenih životinja, od kojih su mnoge imale vlasnike, zaista je veliki. Stoga bih iskoristila i ovu priliku da pozovem Zrenjanince da pronađu svog kućnog ljubimca baš ovde u azilu. Udomljavanje je potpuno besplatno, a psi se mogu udomiti svakog dana sem nedelje, od 10 do 13 časova. Informacije se mogu dobiti i na telefon 064 811 68 78 – istakla je Tančić.

 

Pročitajte još: Počela velika humanitarna akcija PerSu marketa „Topli dinar“

 

Đaci su obišli prostor u kom su smeštene napuštene životinje, a psima je danas sigurno bio jedan od najlepših dana u godini. Maženje nije izostalo, pa je prihvatilištem odjekivao veseli lavež pasa svih rasa i veličina.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM