Društvo Vesti Zrenjanin

U 10 sati zaseda Gradski štab, biće donete prve mere zbog korona virusa

gradsko veće

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obratio se jutros na sednici Gradskog veća članovima tog tela, u uslovima proglašenog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije. Janjić je najavio za 10 časova sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

Na toj sednici, kako je rekao, biće donete prve mere i aktivnosti koje će biti preduzete na teritoriji Grada Zrenjanina. One će uslediti u skladu sa potrebama i novonastalim okolnostima, a po preporukama Vlade Republike Srbije, Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica korona virusa.

 

Pročitajte još: Za širenje lažnih vesti i panike kazna zatvora do pet godina!

 

Sa te sednice, kao i sa drugih sastanaka, biće izdavana saopštenja, bez posebnih izjava gradonačelnika ili drugih funkcionera lokalne samouprave. Gradonačelnik je apelovao na novinare i na sve gradske medijske kuće da doprinesu da sve donete odluke budu što dostupnije javnosti. On je dodao da u tome očekuje njihovu pomoć.

 

Gradsko veće je na današnjoj sednici razmatralo i predloge odluka po najavljenom dnevnom redu redovne sednice. Ove odluke se tiču otuđenja gradskog građevinskog zemljišta. O tome nešto opširnije u toku dana.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM