Društvo Vesti Zrenjanin

Tatjana Makivić osvojila drugo mesto na takmičenju nastavnika srpskog jezika

tatjana makivić

Nastavnica Tatjana Makivić iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu osvojila je drugo mesto na takmičenju nastavnika srpskog jezika i književnosti za najbolju metodičku pripremu. Nagrada nosi naziv „Prof. dr Milija Nikolić“.

 

Na ovo prestižno takmičenje pristiglo je nekoliko desetina priprema, koje su kao ugledne časove osmislili nastavnici srpskog jezika i književnosti iz cele Srbije.

 

PROČITAJTE JOŠ: Adaptacija prostora za novi RTG i CT aparat privodi se kraju

 

Na osnovu detaljnog uvida članova komisije u kvalitet metodičkih priprema, u uži izbor je ušlo deset radova poslatih na konkurs. Nagrađeno je ukupno sedmoro nastavnika.

 

– Svom radu pristupam sa mnogo ljubavi i entuzijazma i trudim se da svoju ljubav prema jeziku i književnosti prenesem i na učenike. Veoma mi je važno da ih podstičem da se prema sopstvenom radu i učenju ponašaju odgovorno i savesno i da ih na svakom času usmeravam da razmišljaju o uspehu koji su ostvarili usvajanjem znanja – kaže nastavnica Tatjana Makivić za portal zrenjaninski.com.

 

tatjana makivić

 

U radu često koristi inovativna sredstva

 

Da bi to postigla, trudi se da ih motiviše i da svoj način rada bazira na inovativnim metodama.

 

– U radu često koristim i primenjujem inovativna sredstva kako bih postigla najbolje efekte u procesu prenošenja i usvajanja znanja i kako bi časovi bili dinamični, inspirativni i uspešni. Trudim se da na svakom času promovišem ljubav prema učenju i probudim učeničku radoznalost za usvajanjem novih znanja. Veoma sam počastvovana time što je komisija to prepoznala i dodelila mi ovu značajnu nagradu – istakla je Makivić.

 

Dodela nagrada održana je u subotu, 28. januara, na Filološkom fakultetu u Beogradu, u okviru 64. Republičkog zimskog seminara, koji je trajao tri dana.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Nagrade za najuspešnije metodičke pripreme iz srpskog jezika i književnosti dodeljivala je prof. dr Zona Mrkalj, potpredsednica Društva za srpski jezik i književnost. Ona je bila i jedan od članova komisije.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz