Društvo Vesti Zrenjanin

Adaptacija prostora za novi RTG i CT aparat privodi se kraju

adaptacija prostora za novi RTG i CT aparat
Foto: Glas bolnice

Radovi na adaptaciji prostora u kojima će biti smešteni novi RTG i CT aparat su u završnoj fazi, saopšteno je iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

 

U ovomesečnom informativnom biltenu ove zdravstvene ustanove „Glas bolnice“ navodi se da se prostor, u kojem će biti smešten CT aparat, nalazi na Radiološkom odeljenju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Materinski dodatak za nezaposlene majke ove godine 22.500 dinara mesečno

 

– Pored građevinsko-instalaterskih radova, koji obuhvataju demontažu, prepravku i ugradnju zidnih panela i međuprostornih i spoljašnjih vrata, bila je neophodna i izmena energetskih i telekomunikacionih instalacija u skladu sa novim zahtevima. Od mašinskih radova pomenimo izmenu klimatizacije, kao i vodovodne i kanalizacione infrastrukture. Trenutno se radi na pripremi poda za polaganje podnih obloga, a u toku su i ostali građevinski radovi potrebni za montažu aparata u skladu sa zahtevima proizvođača – navodi rukovodilac Službe tehničkih poslova i investicione izgradnje u Opštoj bolnici Zrenjanin Dragan Dukić.

 

Prostor u kojem će biti smešten RTG aparat nalazi se u suterenu zgrade stare hirurgije. Obavljeni su građevinski radovi na zidnim površinama, zamenjeni su vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, kao i prozori. Takođe, montirana je nova klimatizacija i promenjena elektro i telekomunikaciona instalacija.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Trenutno se radi na pripremi poda za polaganje podnih obloga. Traju i ostali građevinski radovi potrebni za montažu aparata, u skladu sa zahtevima proizvođača – ističe Dukić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Adaptirate stare objekte, a šta će biti sa „novom“ bolnicom koju već 40 godina gradirte sa našim parama?

sinovoz