Društvo Vesti Zrenjanin

Svečano otvaranje “Male galerije” u holu Zrenjaninske gimnazije

zgrada zrenjaninske gimnazije

Promocija partnerskog projekta „Oslikavanje“ i svečano otvaranje „Male galerije“ u holu Zrenjaninske gimnazije održaće se u sredu, 29. januara, u 13.40 časova.

 

Nosioci projekta su učenici Zrenjaninske gimnazije i Tehničke škole iz Kikinde.

 

– Tom prilikom otvorićemo izložbu fotografija „Iskorak u budućnost“, novosadskog fotografa Aleksandra Miškova. Izložbu organizujemo u saradnji sa Francuskim institutom Srbije. Cilj projekta je mobilisanje i aktivno uključivanje učenika, nastavnika i roditelja iz Zrenjanina i Kikinde u program interkulturalne razmene – kaže Katarina Banjanin, iz Zrenjaninske gimnazije.

 

Projekat se realizuje od januara do aprila, kroz likovne radionice i slikanje murala u dvorištu obe škole. U planu je i organizovanje tematskih izložbi u novoosnovanoj galeriji.

 

Pročitajte još: Specijalna nagrada studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“

 

Gradski klub roditelja i nastavnika „Sinapsa“, Školski klub roditelja i nastavnika Zrenjaninske gimnazije, Klub učenika „Pikaso“, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, sprovodiće ovaj projekat. Uključeni su i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije i Centar za obrazovne politike. A sve u okviru programa „IKO Klub – Prevazilaženje segregativnog multikulturalizma: roditelji i nastavnici ka interkulturalizmu“.

 

Koordinatorke projekta su Dušanka Đorđević, Nadežda Lazić i Jelena Sredić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM