Društvo Vesti Zrenjanin

Specijalna nagrada studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“

studenti tehničkog fakulteta mihajlo pupin
Foto: Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin"

Grupa studenata Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina osvojila je specijalnu nagradu na konkursu „Mihajlo Pupin – rodoljub i nasleđe“. Takođe, učenik Zrenjaninske gimnazije Branislav Čordić osvojio je prvo mesto u oblasti književnosti i literarnih radova, u kategoriji srednjoškolaca.

 

Ovaj konkurs organizuje se treću godinu zaredom. Na konkurs je pristiglo ukupno 68 radova iz oblasti književnosti, multimedije i likovne umetnosti, koji veličaju svetskog naučnika.

 

Pristigle radove ocenjivala je komisija koju su činili predstavnici Opštine Kovačica, Galerije naivne umetnosti, Doma kulture „Mihajlo Pupin“ iz Idvora i Opštinske biblioteke Kovačica.

 

Dodela nagrada upriličena je u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici.

 

studenti tehničkog fakulteta mihajlo pupin
Foto: Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“

 

Ovom prilikom, specijalna nagrada dodeljena je grupi studenata Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, koji pohađaju Smer za naftu i gas. Oni su snimili film „Mihajlo Pupin – čovek, naučnik, patriota“.

 

Pročitajte još: Školska slava Sveti Sava obeležena u zrenjaninskim školama (Foto)

 

„U pitanju je dokumentarac u kojem različiti likovi-naratori, odnosno studenti, vode gledaoce kroz najvažnije segmente Pupinovog života. Oni dočaravaju atmosferu sela, biblioteke, muzeja… Film je nastao kao rezultat entuzijazma i pozitivne energije svih koji su izdvojili vreme za njegovo snimanje, uz ograničene tehničke mogućnosti, i to povodom obeležavanja Dana fakulteta, 23. decembra 2019. godine“, saopštio je zrenjaninski Tehnički fakultet.

 

Najbolju ocenu filma dao je predsednik Saveta za kulturu Opštine Kovačica Branislav Atanacković.

 

– Ovaj film bi mogao da se prikazuje po svim našim školama u cilju edukacije učenika nižih i viših razreda osnovnih škola – ocenio je Atanacković.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz