Društvo Vesti Zrenjanin

Stigle prve vakcine u Zrenjanin, prva se vakcinisala Đurđica Šljapić

đurđica šljapić

Đurđica Šljapić, glavna sestra Službe opšte medicine u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, prvi je zdravstveni radnik u Zrenjaninu koji je primio vakcinu protiv virusa korona.

 

– Kao rukovodilac i kao zdravstveni radnik imala sam obavezu da svojim primerom pokažem da je vakcina jedino sredstvo koje će nam omogućiti da se vratimo normalnom životu – rekla je ekskluzivno za portal zrenjaninski.com Đurđica Šljapić, nekoliko minuta nakon što je dobila prvu dozu Fajzerove vakcine.

 

Ona je apelovala na sve svoje kolege i na građane da se vakcinišu. Kako je rekla, vakcina je najveće civilizacijsko dostignuće 20. veka.

 

PROČITAJTE JOŠ: Wash express servis nabavio nove mašine za pranje i sušenje veša

 

– Ponosna sam na činjenicu da sam ja prva vakcinisana zdravstvena radnica u Zrenjaninu – istakla je Šljapić.

 

Vakcine su danas počele da stižu u Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

 

– U pitanju je Fajzerova vakcina. Stizaće u određenim kontingentima svakog dana, i u ovom periodu namenjena je za vakcinisanje zdravstvenh radnika – potvrdila je za naš portal Maja Večanski, portparolka Doma zdravlja Zrenjanin.

 

Vakcina se prima u dve doze, a druga doza se daje 21 dan nakon prve. Anitela se stvaraju nedelju dana nakon primljene obe doze. Preporuka svima koji su vakcinisani je i da se nakon imunizacije pridržavaju mera zaštite koje važe u našoj državi.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM