Društvo Vesti Zrenjanin

Stalan posao u zrenjaninskim školama za 55 prosvetnih i ostalih radnika

muzička škola josif marinković
Muzička škola "Josif Marinković"

Ministarstvo prosvete objavilo je tabelarni prikaz radnih mesta za koje je nadležna komisija dala saglasnost za raspisivanje konkursa za radno angažovanje na neodređeno vreme.

 

U pitanju su radna mesta na kojima su zaposleni u prosveti angažovani na određeno vreme još od 2014. i 2015. godine, a koji imaju punu normu.

 

U prvoj fazi, kako je najavio ministar Mladen Šarčević, posao na neodređeno vreme dobiće oko 5.000 zaposlenih u prosveti.

 

Pročitajte još: U Zrenjaninu promovisan „Priručnik za fizičko i zdravstveno vaspitanje“

 

Što se tiče teritorije koju pokriva Školska uprava u Zrenjaninu, u prvoj fazi na posao na neodređeno vreme može da računa 350 zaposlenih. A samo na području grada Zrenjanina njih 55.

 

Na spisku su ne samo nastavnici nego i sekretari škola, domari, servirke i spremačice, pokazuje dokument koji je objavilo Ministarstvo prosvete.

 

Pročitajte još: Đaci Tehničke škole u Zrenjaninu oskrnavili ikonu Svetog Save u učionici?!

 

Jedna od škola koja je u prvoj fazi dobila mogućnost da na neodređeno vreme zaposli nastavnike je Muzička škola „Josif Marinković“.

 

– U pitanju su uglavnom nastavnici koji predaju određene instrumente – harfu, klavir, gitaru… Reč je o mladim ljudima, uglavnom našim bivšim učenicima. Mogućnost stalnog zaposlenja znači i školi, ali i njima. Jer, kao stalno zaposleni, moći će da ostvare neka prava koja do sada nisu mogli. Na primer, nisu bili kreditno sposobni. No, i dalje to nije sigurnost, jer se mi u školi svake godine prebrojavamo. Stalan posao kod nas je uvek u vezi sa brojem učenika koje upišemo – rekla je za portal zrenjaninski.com Danijela Derikrava, direktorka Muzičke škole „Josif Marinković“.

 

Kako je objasnila Derikrava, sada slede određene procedure koje je potrebno ispoštovati. Posle toga sledi raspisivanje konkursa.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM