Društvo Vesti Zrenjanin

Sredstva namenjena za novogodišnje praznike idu u humanitarne svrhe

gradonačelnik zrenjanina simo salapura

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura doneo je odluku da se sredstva planirana za proslavu Nove godine preusmere u fond za lečenje bolesne dece, kao i za nabavku novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica.

 

– Ovu godinu obeležila je borba za život, a tu borbu još uvek vodimo. Verujući da smo shvatili koliko je važna solidarnost i društvena odgovornost, odlučili smo da ove godine deo sredstava iz gradskog budžeta, koja su bila namenjena za proslavu Nove godine i novogodišnje ukrašavanje grada, preusmerimo na adresu onih kojima je novac najbotrebniji, a to su naša deca koja vode najvažnije bitke u životu. Grad će i ove godine obezbediti novogodišnje paketiće za decu bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica u želji da im, bez obzira na sve okolnosti, novogodišnje i božićne praznike učini što radosnijim – izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

PROČITAJTE JOŠ: Stigla pomoć porodici Lučić: I otac i ćerka osobe sa invaliditetom (Video)

 

Gradonačelnik Salapura je dodao da će, zbog poznatih okolnosti, ove godine izostati tradicionalna novogodišnja okupljanja u gradu, kao i praznični događaji koji su organizovani prethodnih godina.

 

– U skladu sa okolnostima, potrebno je da se svi usmerimo na očuvanje ličnog zdravlja i zdravlja naših najmlađih. Delujmo odgovorno, a funkcionišimo solidarno – poručio je on.

 

Salapura je na kraju pozvao sve sugrađane da se i dalje pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera i da predstojeće novogodišnje i božićne praznike obeleže u kućnim uslovima, u društvu najmilijih.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM