Društvo Vesti Zrenjanin

Stigla pomoć porodici Lučić: I otac i ćerka osobe sa invaliditetom (Video)

ljiljana i milan lučić
Foto: S Tamarom u akciji/PrintScreen

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je, povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, posetio novi dom porodice Lučić, u najvećem gradskom naselju Bagljaš.

 

Studentkinju iz Zrenjanina Ljiljanu Lučić i njenog oca Milana najšira javnost u Srbiji upoznala je prošlog petka preko emisije „S Tamarom u akciji“. Zahvaljujući angažovanju ekipe ovog serijala, na čelu sa Tamarom Grujić, ali i Grada Zrenjanina, porodici Lučić je izgrađena kuća.

 

Gradonačelnik je Ljiljani Lučić, studentkinji Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, uručio rešenje o regresiranju putnih troškova do fakulteta. U tu svrhu biće angažovan taksi prevoz, a troškove će snositi Grad Zrenjanin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Srpska filmska asocijacija preporučuje Zrenjanin kao odličnu lokaciju

 

– Moja majka je umrla pre godinu dana. Ona jedina u porodici nije imala ovakvih problema, kao tata i ja – ispričala je Ljiljana u emisiji „S Tamarom u akciji“.

 

poseta porodici lučić
Gradonačelnik Simo Salapura u poseti porodici Lučić

 

Milan Lučić poznat kao majstor Panča

 

Njen otac Milan je majstor, opravlja automobile i poznat je u gradu kao majstor Panča.

 

– Jeste da je posao naporan, ali mi odgovara, jer svakog dana zaradim neki dinar. Imam paralizu kostiju, i to samo od kukova nadole. Bolest je u međuvremenu prešla i na ćerku – ispričao je Milan, koji se kreće uz pomoć štaka.

 

On je dodao da je ćerka, koja se nalazi u invalidskim kolicima, imala problema sa odlaskom na fakultet, ali su u pomoć priskakale komšije i prijatelji.

 

– Izađu nam ljudi u susret. Pitam ih koliko treba da platim za prevoz, oni kažu – ništa – istakao je Milan.

 

Inače, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ove godine je izostao tradicionalni susret čelnika lokalne samouprave i predstavnika svih udruženja i organizacija koje okupljaju osobe s invaliditetom.

 

„To ne umanjuje značaj komunikacije koju je Grad Zrenjanin uspostavio s takvim udruženjima. Neće uticati ni na opredeljenje da im se pomogne i razgovara o njihovim potrebama i problemima“, saopštila je lokalna samouprava.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz