Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Srednjobanatske zdravstvene ustanove dobile nova sanitetska vozila

sanitetska vozila
Foto: Pokrajinska vlada

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu i domovi zdravlja u Novom Bečeju i Sečnju dobili su nova sanitetska vozila.

 

Dom zdravlja Novi Bečej dobio je i putničko vozilo, baš kao i Dom zdravlja Žitište, saopštila je Pokrajinska vlada.

 

PROČITAJTE JOŠ: Počinje velika humanitarna akcija PerSu marketa “Topli dinar”

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ključeve 32 nova sanitetska, dijalizna i putnička vozila za patronažu, sa pratećom medicinskom opremom, predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vojvodini. Njihovu nabavku je, sa 100 miliona dinara, finansirala Pokrajinska vlada.

 

Putnička i sanitetska vozila su, pored ostalih, dobile i pomenute zdravstvene ustanove u Zrenjaninu, Žitištu, Sečnju i Novom Bečeju.

 

– Danas će 32 nova vozila krenuti put domova zdravlja i bolnica širom Vojvodine. Ona će, pored lakšeg transporta pacijenata, omogućiti i brži i efikasniji rad i veću sigurnost svima koji pružaju pomoć onima kojima je potrebna – rekao je Mirović.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Pokrajinska vlada je, prema Mirovićevim rečima, od 2016. godine obezbedila više od 90 novih vozila za zdravstveni sistem Vojvodine. Time je, kako je konstatovao, uz druga značajna ulaganja veća od 12 milijardi dinara, znatno unapredila zdravstveni sistem.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM