Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Rotarakt klub Zrenjanin organizovao „Likovni konkurs“ za osnovce (Foto)

likovni konkurs

Rotarakt klub Zrenjanin organizovao je u subotu, 7. marta, u Kulturnom centru Zrenjanina, akciju pod nazivom „Likovni konkurs“.

 

Ideja Rotarakt kluba bila je da na jednom mestu okupi učenike od 5. do 8. razreda kako bi se družili, crtali, ali i osvojili vredne nagrade. Crtanje je bilo amatersko, a tema je bila „8. mart“.

 

Poziv na „Likovni konkurs“ prosleđen je svim osnovnim školama na teritoriji grada Zrenjanina. Na konkurs su se prijavile i u akciji učestvovale škole „Žarko Zrenjanin“, „2. oktobar“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Dr Jovan Cvijić“, „Sveti Sava“ iz Stajićeva i „Branko Radičević“ iz Čente. Deca su došla u pratnji nastavnika likovne kulture.

 

Pročitajte još: Crveni krst Zrenjanin sprema monografiju povodom 140 godina postojanja

 

Sav materijal, blokove, olovke, bojice, tempere i drugo, kao i osveženje, obezbedio je Rotarakt klub Zrenjanin.

 

 

 

Nakon odluke komisije, prvo mesto i jednodnevni izlet u Morahalom za dve osobe osvojila je Ana Božić. Drugo mesto i štafelu za slikanje osvojila je Anđela Dimitrov, a treće mesto i polaganje za Gatehouse awards u školi stranih jezika i kompjutera osvojila je Katarina Jelić.

 

Svi radovi su izloženi u holu Kulturnog centra Zrenjanina i biće tamo do nedelje, 15. marta.

 

„Nameravamo da i u budućnosti održavamo akcije sličnog tipa. Nadamo se još većem odzivu škola u narednim akcijama“, poručio je Rotarakt klub Zrenjanin.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM