Društvo Vesti Zrenjanin

Pripreme za početak školske godine u zrenjaninskim školama i vrtićima

pripreme za početak nove školske godine

Direktori osnovnih i srednjih škola sa područja grada Zrenjanina, kao i predstavnici ovdašnje Predškolske ustanove, održali su danas sastanak. Na sastanku je bilo reči o merama zaštite koje bi trebalo preduzeti na početku nove školske godine u cilju zaštite učenika i zaposlenih.

 

Radni sastanak je održan u Baroknoj sali Gradske kuće, na inicijativu Aktiva direktora srednjih i osnovnih škola u Zrenjaninu. Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Mladi zrenjaninski gitarista Rastko Marinković prosto pleni talentom (Video)

 

Ovom prilikom je navedeno da su Ministarstvo prosvete i Institut za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” dostavili uputstvo školama o preventivnim merama, Međutim, za rukovodioce i zaposlene još uvek postoji niz nedoumica. Njih bi, kako je navedeno, trebalo pojasniti i precizirati u narednim danima.

 

Ocenjeno je da je u sprovođenju tih mera od izuzetne važnosti učešće lokalne samouprave. Po rečima Santovca i Janjića, Gradska uprava će obezbediti sve ono što joj mogućnosti dozvoljavaju.

 

Dogovoreno je da do kraja nedelje bude organizovan još jedan susret, sve u cilju što bolje organizacije početka školske godine i što bezbednijeg boravka dece i zaposlenih u školama i vrtićima.

 

Mladen Šarčević: Veliki broj dece želi u učionice

 

Ankete roditelja pokazale su da veliki broj dece želi da nastavu od 1. septembra prati u školi, rekao je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

 

– Smanjuje se procenat onih koji će pratiti nastavu na daljinu. Na početku anketiranja bilo ih je ispod pet odsto. Sada ih je u nekim sredinama dva do tri odsto – rekao je Šarčević.

 

On je dodao da škole imaju rok do 27. avgusta da dostave Ministarstvu koji model nastave će se primenjivati u njihovoj školi.

 

Upitan kako će se rešiti problem dece koji iz zdravstvenih problema ne mogu da nose maske, kao što su deca asmatičari, ministar je rekao da se razrađuju dva modela. Jedan je da ta deca krenu da prate nastavu na daljinu. Drugo rešenje je da im se obezbedi dovoljno vizira.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM