Društvo Vesti Zrenjanin

Predškolska ustanova Zrenjanin raspisala konkurs za upis dece u vrtiće

predškolska ustanova zrenjanin
Predškolska ustanova Zrenjanin

Predškolska ustanova Zrenjanin raspisala je konkurs za upis u vrtiće dece predškolskog uzrasta, od šest meseci do 6,5 godina, za školsku 2020/2021. godinu.

 

Upis se odnosi na celodnevni boravak u vrtićima za decu od šest meseci do tri godine (jaslice), kao i za decu od tri do 5,5 godina. Roditelji čija deca imaju između tri i 5,5 godina mališane mogu prijaviti i za poludnevni boravak u vrtićima „Poletarac“, „Sunčica“ i „Maslačak“. Takođe, raspisan je konkurs i za pripremni predškolski program za celodnevni i poludnevni boravak.

 

Upis dece radi pohađanja pripremnog predškolskog programa obavezan je za decu rođenu od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine.

 

Prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu će se obavljati elektronskim putem, na nacionalnom portalu eUprava. Prijavljivanje je od 4. do 29. maja.

 

Pročitajte još: Zrenjanin jedan od gradova sa najviše volontera, položen ispit humanosti!

 

Za ovako podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja. To znači da roditelji nisu u obavezi da pribavljaju ova dokumenta.

 

Predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem za decu samohranih roditelja i decu žrtava nasilja u porodici. Na ovaj način može da prihvati i prijave za decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju i decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite. Nakon završetka vanrednog stanja potrebno je da roditelji lično podnesu relevantnu dokumentaciju u Predškolsku ustanovu, kojom dokazuju navedeni status.

 

Spiskovi dece koja su primljena biće blagovremeno istaknuti na oglasnim tablama vrtića.

 

Ugovor o međusobnim pravima i obavezama Predškolska ustanova će sa roditeljima potpisati prve nedelje septembra.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz