Društvo Vesti Zrenjanin

POTREBNA KRV: Sledeće nedelje akcije u Zrenjaninu i Novom Bečeju

krv
Foto: Crveni krst Zrenjanin

Institut za transfuziju krvi Srbije navodi da svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa koronavirusom.

 

„U situaciji u kojoj se nalazimo, zbog koronavirusa, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno. Mora se uzeti u obzir da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju“, saopštava Institut za transfuziju krvi Srbije.

 

Institut navodi da su u cilju sprečavanja prenošenja virusa COVID-19 implementirane dodatne mere zaštite za davaoce, kako bi se obezbedile dovoljne količine bezbedne krvi za transfuzijsko lečenje.

 

Pročitajte još: Počela podela paketa sečanjskim penzionerima, evo šta se nalazi u njima

 

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine je objavio nedeljni plan akcija prikupljanja krvi u vojvođanskim gradovima. Kako je najavljeno, u četvrtak, 9. aprila, akcije dobrovoljnog davanja krvi biće organizovane u Novom Bečeju i Zrenjaninu. Tog dana, od 8.30 do 11 časova, akcija će biti održana u novobečejskoj Osnovnoj školi „Miloje Čiplić“. Od 9 do 12 sati biće organizovana i u Kulturnom centru Zrenjanina.

 

Nedeljni plan akcija davanja krvi podložan je eventualnim promenama, usled vanrednog stanja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM