Region Vesti Zrenjanin

Počela podela paketa sečanjskim penzionerima, evo šta se nalazi u njima

podela paketa
Foto: NMR Info

Na teritoriji opštine Sečanj počela je podela paketa jednokratne pomoći penzionerima čije su mesečne penzije manje od 30.000 dinara. U sečanjskoj opštini živi 1.836 penzionera koji ispunjavaju uslove za dobijanje ove pomoći.

 

Paketi se dele prema spisku dobijenom od PIO fonda, a podela paketa je počela u Sutjesci. Planirano je da narednih dana paketi budu podeljeni svim penzionerima kojima su namenjeni.

 

Pokrajina je, inače, donirala sredstva za 1.408 paketa, a ostatak je obezbedila lokalna samouprava.

 

Pročitajte još: Solidarnost na delu u Mužlji, Lukinom Selu i Belom Blatu

 

Objavljen je i sadržaj paketa. U njima se nalazi dva kilograma brašna, kilogram šećera, litar ulja, i po dva pakovanja makarona i mesnog nareska. U paketu su i četiri pileće paštete, po dve konzerve sardina i tunjevine, kao i pakovanja palente, pirinča, čaja od nane i kamilice.

 

Sečanjski penzioneri će u paketima dobiti i čajni keks, dve litre mleka, pakovanje griza, 250 grama začina i tri kesice kokošije supe. Tu su i toalet papir, WC sanitar, jedan sapun, tri kilograma deterdženta, tečni deterdžent za posuđe, krema za ruke i kese tregerice.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM