Društvo Vesti Zrenjanin

Podmladak i omladina pokazali zavidno znanje u pružanju prve pomoći

omladina crvenog krsta

Zbog epidemiološke situacije u zemlji, takmičenje ekipa prve pomoći u Crvenom krstu ove godine je realizovano na drugačiji način od uobičajenog. Omladina i podmladak Crvenog krsta Zrenjanin su učestvovali na konkursu za video prikaz veština iz prve pomoći, kao i foto konkursu za realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja. Radove su ocenjivale stručne komisije na koordinativnim nivoima organizacije.

 

PROČITAJTE JOŠ: Narodna kuhinja svakog radnog dana priprema 262 kuvana obroka

 

– Na takmičenju u različitim kategorijama učestvovalo je ukupno 12 organizacija Crvenog krsta sa teritorije Vojvodine. Takmičarske ekipe su na konkurs dostavile video snimke koji pokazuju postupke prve pomoći koji su definisani u zadacima konkursa, uz narativno objašnjenje i popunjenu radnu svesku koja je sastavni deo konkursnog materijala. Komisije su na video snimcima sagledale i ocenile ispravnost postupka, kvalitet njegovog izvođenja, kao i verbalno predstavljanje postupka koji se izvodi – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin.

 

Crveni krst Zrenjanin učestvovao je na takmičenju u svim kategorijama. Nakon ocene komisije na nivou Crvenog krsta Vojvodine, ekipa podmlatka Crvenog krsta Zrenjanin plasirala se u viši rang takmičenja, odnosno na državno takmičenje.

 

podmladak crvenog krsta

 

Članovi ekipe podmlatka bili su Laura Molnar, Anđela Mihajlov, Ilija Ćopić, Jana Srdanov, Teodora Sovilja i Dino Šarvari.

 

Omladina je bila u sastavu: Nataša Živanov, Miljana Antić, Milica Antić, Mateja Milin, Elena Jukić i Nađa Novković.

 

U kategoriji realističkog prikaza povreda i stanja ekipu su činili Dunja Eremić, Anja Veselinović i Maja Mandić.

 

Na državnom takmičenju ekipa podmlatka je, u konkurenciji 13 ekipa, osvojila prvo mesto.

 

– Još jednom smo pokazali kako kontinuirani, stručni rad i veliki entuzijazam donose rezultate. Ponosni smo na naše takmičare, ali i sve mlade ljude, članove Crvenog krsta u Zrenjaninu – naglašava Aleksandra Tanasijević.

 

pružanje prve pomoći

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.