Društvo Vesti Zrenjanin

Narodna kuhinja svakog radnog dana priprema 262 kuvana obroka

narodna kuhinja zrenjanin
Foto: Crveni krst Zrenjanin

Narodna kuhinja u Zrenjaninu je za korisnike usluga juče i danas obezbedila topli obrok, a danas će biti podeljeni i paketi namirnica za dane novogodišnjih praznika, do 4. januara.

 

– Od 4. januara ponovo ćemo deliti tople obroke, a podsećam da imamo 262 korisnika svakog radnog dana. Grad Zrenjanin obezbeđuje sredstva za realizaciju ovog programa, odnosno za svakodnevnu pripremu 262 kuvana obroka, ali i za nabavku 262 paketa konzervirane hrane u dane vikenda, kao i za nabavku 340 porodičnih paketa hrane – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Likovni radovi osoba sa Daunovim sindromom krasiće boce Dijamant ulja

 

Ona napominje da je tokom 2020. godine Crveni krst Zrenjanin ulagao maksimalne napore da odgovori na sve izraženije potrebe socijalno najosetljivijih kategorija stanovništva.

 

– Najvidljiviji program za ublažavanje siromaštva je upravo program Narodna kuhinja. Njega u Zrenjaninu partnerski realizuju Grad Zrenjanin, Centar za socijalni rad i Crveni krst, u kontinuitetu, počev od 2009. godine. Centar za socijalni rad utvrđuje pravo na korišćenje toplog obroka ili mesečnih paketa hrane – ističe Aleksandra Tanasijević.

 

narodna kuhinja zrenjanin
Foto: Crveni krst Zrenjanin

 

Narodna kuhinja brine i o 93 deteta uzrasta do 14 godina

 

Crveni krst Zrenjanin obavlja, ne samo distribuciju toplih obroka i nedeljnih paketa hrane, već i mesečnih paketa namirnica. Od toga, njih 110 se deli u gradu, a 230 u naseljenim mestima. Među korisnicima toplog obroka su i 93 deteta uzrasta do 14 godina.

 

Koliko je ovaj projekat važan govori i činjenica da je u godini na izmaku na distributivnom punktu u Crvenom krstu Zrenjanin podeljeno 57.000 toplih obroka.

 

Važno je podsetiti i da je u vreme vanrednog stanja, od 15. marta do 30. aprila, Crveni krst Zrenjanin direktnim angažovanjem pomogao 2159 domaćinstava, i to 480 u martu i 1679 u aprilu. Pomoć je dospela do ukupno 3712 korisnika.

 

– Izvršavajući ove aktivnosti, naši aktivisti prešli su 3.564 kilometara, a evidentirano je 9.840 volonterskih sati. Osim pojedincima, Crveni krst je uputio pomoć i u četiri institucije i pet udruženja – napominje naša sagovornica.

 

U poslednjim danima ove godine, u akciji „Jedan paketić, mnogo ljubavi“, prikupljen je i značajan broj novogodišnjih paketića.

 

– Zasluge za uspeh ove akcije imaju i naši sugrađani koji su se odazvali pozivima za učešće. Zahvaljujući tome, korisnici Crvenog krsta na koje smo najbolećiviji, deca u stanju socijalne potrebe a pre svega deca korisnici Narodne kuhinje, dobila su novogodišnje paketiće. Sve uz želju da im naredna godina bude srećna i protekne u zdravlju, i uz molbu da vredno uče i rade na sebi  – kaže Tanasijević.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz