Društvo Vesti Zrenjanin

Paketi pomoći penzionerima sa primanjima nižim od 30.000 dinara

pokrajinska vlada
Foto: Pokrajinska vlada

U okviru mera za ublažavanje posledica epidemije virusa korona i olakšavanja svakodnevnog života građana, Pokrajinska vlada preporučila je danas svim lokalnim samoupravama u Vojvodini da obezbede sredstva za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa za pomoć penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara.

 

Pokrajinska vlada će kao podršku za 19 manje razvijenih lokalnih samouprava u realizaciji ove preporuke izdvojiti 50 miliona dinara.

 

Pokrajinska vlada je, takođe, saopštila da se na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno leči 11 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa korona. Kod dva pacijenta lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju. Opšte stanje preostalih obolelih pacijenata je zadovoljavajuće.

 

Pročitajte još: Zvanično potvrđeno da su u Srbiji 222 osobe zaražene virusom korona

 

“Kod svih obolelih pacijenata sprovodi se dvadesetčetvoročasovni monitoring i intenzivno lečenje. Svi pacijenti se leče po algoritmima i protokolima predviđenim za obolele od korona virusa. U njihovom lečenju učestvuju lekari svih neophodnih specijalnosti”, navela je Pokrajinska vlada.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM