Društvo Vesti Zrenjanin

Zvanično potvrđeno da su u Srbiji 222 osobe zaražene virusom korona

korona

U Republici Srbiji su do 22. marta, do 18 časova, registrovana ukupno 222 potvrđena slučaja virusa korona, saopštilo je Ministarstvo zdravlja najnovije podatke.

 

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 22. marta, testirani su uzorci 61 osobe. Od toga je 34 pozitivno i 27 negativno na novi korona virus, navelo je Ministarstvo zdravlja.

 

Od 34 potvrđena slučaja od poslednjeg izveštaja, njih 21 je hospitalizovano, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja. Njih 13 ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

 

Do 18 časova, 22. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 761 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

 

Pročitajte još: Druga žrtva korone, preminula pacijentkinja koja je bila na respiratoru

 

Inače, ministar zdravlja Zlatibor Lončar će svakoga dana, u periodu od 19 do 21 časova, razgovarati sa građanima. To će činiti putem telefona 011 312 26 18.

 

Svi građani koji imaju pitanja vezana za Covid-19 i aktuelnu epidemiološku situaciju, kao i sve aktivnosti države i Ministarstva zdravlja u cilju kontrole i sprečavanja širenja novog korona virusa u Srbiji, mogu direktno razgovarati sa ministrom Lončarom i dobiti potrebne informacije ili savete.

 

Pročitajte još: U Klinički centar Vojvodine primljena dva nova pacijenta

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM