Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Obeležen Dan vojnih veterana, odata pošta poginulim Zrenjanincima

dan vojnih veterana
Foto: Grad Zrenjanin

Dan vojnih veterana, koji je ustanovljen 2015. godine, obeležen je i u Zrenjaninu. Položeni su venci na spomen-obeležje poginulima sa teritorije Grada Zrenjanina u ratnim sukobima od 1991. do 1999. godine. Upriličen je i svečani skup u Baroknoj sali Gradske kuće.

 

Poštu stradalima tokom ratnih sukoba na tlu nekadašnje Jugoslavije odali su predstavnici Garnizona Zrenjanin, Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga. Poštu su odali i predstavnici Organizacije ratnih vojnih invalida i vojnih penzionera, Organizacije rezervnih vojnih starešina, Udruženja ratnih dobrovoljaca oslobodilačkih ratova 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca i Udruženja srpskih ratnih veterana i porodica poginulih.

 

U ime Grada Zrenjanina, venac su položili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica.

 

Pročitajte još: Svako od nas može da olakša život osobama sa invaliditetom

 

Na svečanoj akademiji, upriličenoj na Dan vojnih veterana, obratili su se komandant Komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Aleksandar Dedić, i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

 

 

Santovac: Sve snage usmeriti kao napretku i razvoju

 

– Nadamo se da su loša vremena zauvek iza nas. Nadamo se i da ćemo u narednom periodu sve snage usmeravati isključivo ka napretku i razvoju. Grad Zrenjanin daje tome doprinos kroz nove investicije, kroz nova radna mesta, izgradnju novih puteva, dečjih vrtića, stanova… Dajemo doprinos tome kroz razvoj infrastrukture i stvaranje što boljih uslova za život i rad – kazao je Santovac.

 

On je istakao da ćemo samo na taj način biti dostojni naših sugrađana koji su za naš grad i svoju otadžbinu položili ono najvrednije što su imali i mogli – svoje živote.

 

– Samo tako možemo da sledimo put kojim su oni krenuli, da ostvarujemo njihove želje i namere da živimo slobodno i u miru, da ne tražimo ono što je tuđe, ali i da ne dozvolimo da nam oduzimaju ono što je naše – naglasio je Santovac.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM