Društvo Vesti Zrenjanin

Najmanje interesovanje za upis u Hemijsko – prehrambenu i tekstilnu školu

škola uroš predić
Hemijsko - prehrambena i tekstilna škola "Uroš Predić"

Budući srednjoškolci od sutra će se, predajom dokumenata, upisivati u škole koje su izabrali i za koje su imali dovoljno bodova. Na sajtu Ministarstva prosvete objavljeni su rezultati prvog kruga upisa.

 

Najviše slobodnih mesta nakon prvog kruga ostalo je u Hemijsko – prehrambenoj i tekstilnoj školi „Uroš Predić“, i to na svim obrazovnim profilima. Od 174 mesta u školi, u prvom krugu je upisano svega 86 učenika. Zanimljivo je da se u ovoj školi na smeru za prerađivača mleka nije javio niko, a da se na smerovima za mesara i tehničara za polimere prijavio po jedan učenik.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na evidenciji nadležnih 83 maloletnika sa poremećajem u ponašanju

 

U Srednjoj poljoprivrednoj školi nisu popunjena mesta za cvećara – vrtlara i tehničara hortikulture.

 

U Zrenjaninskoj gimnaziji ostalo je šest slobodnih mesta na prirodno-matematičkom smeru, kao i 25 mesta na opštem smeru na mađarskom jeziku.

 

U Medicinskoj školi ima slobodnih mesta samo na smeru za medicinske tehničare na mađarskom jeziku.

 

U Ekonomsko – trgovinskoj školi „Jovan Trajković“ ima slobodnih mesta na smeru za konobare na srpskom i za kuvare na mađarskom jeziku.

 

Elektrotehničar informacionih tehnologija popularno zanimanje

 

Slobodnih mesta ima i u Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla“, u kojoj se na smeru za operatera osnovnih građevinskih radova prijavio samo jedan učenik. U ovoj školi je, inače, za upis na smer elektrotehničar informacionih tehnologija bilo potrebno minimalno čak 88,80 bodova. To je više nego što je bilo potrebno i na smeru za farmaceutskog tehničara u Medicinskoj školi i za opšti smer u gimnaziji. I sva mesta su popunjena već u prvom krugu.

 

U Tehničkoj školi najpopularniji smer bio je tehničar drumskog saobraćaja, gde je minimalan broj bodova za upis bio 72,54. Svih 60 mesta na tom smeru popunjeno je već u prvom krugu. U ovoj školi ima slobodnih mesta na smeru za bravare – zavarivače.

 

U Srpskoj Crnji su se za školovanje u srednjoj školi na opštem smeru prijavila tek četiri učenika, pa je slobodno još 26 mesta. Ima slobodnih mesta i na smerovima za trgovca i ekonomskog tehničara.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U Novom Bečeju je popunjen samo smer za automehaničara, dok na ostalim ima slobodnih mesta.

 

U Srednjoj školi „Vuk Karadžić“ u Sečnju ima slobodnih mesta na svim smerovima.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz