Društvo Vesti Zrenjanin

Mreža žena u policiji u kampanji protiv nasilja nad ženama

mreža žena u policiji
Foto: Facebook/Mreža žena u policiji

Mreža žena u policiji, kao i svake godine, uključila se u globalnu kampanju pod nazivom “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

 

Ovo nezavisno, samostalno, dobrovoljno i nestranačko udruženje policijskih službenica u Republici Srbiji, afirmiše ulogu i položaj žena u policiji. U kampanju šesnaestodnevnog aktivizma ušle su sa jasnom porukom nulte tolerancije prema nasilju.

 

Kampanja „16 dana“ obuhvata i pet važnih međunarodnih datuma koji povezuju žene, nasilje i ljudska prava. To su 25. novembar – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 1. decembar – Svetski dan borbe protiv AIDS i 3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Sledeća dva značajna datuma su 6. decembar – godišnjica Montrealskog masakra i 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sredstva namenjena za novogodišnje praznike idu u humanitarne svrhe

 

Kako se navodi u objavi Mreže žena u policiji, ciljevi kampanje su podizanje svesti o rodno zasnovanom nasilju kao problemu ljudskih prava na lokalnim, nacionalnim, regionalnim i internacionalnim nivoima. Ističe se i jačanje lokalnog rada na sprečavanju nasilja nad ženama i stvaranje jasne veze između lokalnih i internacionalnih napora da se nasilje nad ženama zaustavi.

 

Na kraju se podvlači i potreba za iskazivanjem solidarnosti sa ženama širom sveta koje su organizovane protiv nasilja nad ženama.

 

Povodom kampanje, promovisan je i flajer Mreže žena u policiji. Na njemu su jasno istaknute poruke, kao jedan od vidova aktivnosti podrške ženama.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM