Društvo Vesti Zrenjanin

Lakša komunikacija stanara Gerontološkog centra sa porodicama

gerontološki centar dobio opremu kojim je olakšana komunikacija

Gerontološki centar Zrenjanin je jedna od 20 ustanova tog tipa u Srbiji koje su dobile tehničku opremu, odnosno smart televizore i tablet uređaje, kako bi korisnicima bila olakšana komunikacija sa porodicama. Komunikacija je do sada bila ograničena zbog epidemije virusa korona.

 

Oprema je nabavljena na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a uz podršku Vlade Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

 

S područja Vojvodine, smart televizore i tablet uređaje dobili su gerontološki centri u Zrenjaninu, Apatinu, Vršcu, Novom Sadu i Rumi.

 

PROČITAJTE JOŠ: Počela masovna vakcinacija, spreman dovoljan broj punktova (Foto)

 

Direktori gerontoloških centara ocenili su da će oprema umnogome poboljšati život korisnika tih ustanova, pre svega u pogledu komunikacije sa njihovim porodicama.

 

Jedan od korisnika usluga Gerontološkog centra je rekao da im donirana oprema pomaže da nikada ne budu usamljeni. Zahvaljujući njoj, kako je kazao, u svako doba dana mogu da se vide sa članovima svojih porodica.

 

Po njegovim rečima, tako je obezbeđena svakodnevna komunikacija, što korisnicima pomaže da im daljina ne bude teret.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM