Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

„Kukice dobrote“ u OŠ „Vuk Karadžić“: Nastavnici inicirali humanitarnu akciju

kukice dobrote

Na inicijativu nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Miroslava Molnara i Stevana Radovančeva, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu organizovana je humanitarna akcija pod nazivom „Kukice dobrote“.

 

Učenici i nastavnici su pozvani da, ukoliko imaju stvari koje im više ne trebaju, a imaju želju da ih nekome poklone, donesu ih u školu i okače na posebno mesto na zidu, jer će nekome puno značiti. „Kukice dobrote“ se nalaze na zidu kod dečijeg ulaza.

 

PROČITAJTE JOŠ: Profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov nakon protesta suspendovana sa posla

 

„Mada smo mala škola, mi smo kao jedna velika porodica“. Ovako priču o akciji počinje nastavnik fizičkog vaspitanja Stevan Radovančev.

 

– Znate, kada ste sa decom svakog dana i kada ih dobro upoznate, vidite da neko ima malo manje, a neko malo više. Moj kolega Miroslav Molnar i ja razmišljali smo kako bismo nešto učinili da oni koji imaju manje dobiju to što im nedostaje, a oni koji imaju više da daju, a da to ne povredi ni jedne ni druge. I setili smo se kukica. Kukice smo postavili u hodniku na izlazu iz škole, kako nikome ne bi bilo neprijatno. I već prvog dana, na kukicama su se našli rančevi, majice, duksevi, letnja garderoba. Sutradan je bilo već nešto drugo, što znači da je neko uzeo, neko doneo. A tako i treba da bude – kaže za portal zrenjaninski.com Stevan Radovančev.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Dodaje i da ukoliko se dogodi da se prikupi više stvari nego što je to potrebno, one će biti donirane Crvenom krstu.

 

kukice dobrote

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak