Društvo Vesti Zrenjanin

Kancelarija za osobe sa invaliditetom pomogla bi u rešavanju problema

kancelarija za osobe sa invaliditetom
Foto: Grad Zrenjanin

Kancelarija za osobe sa invaliditetom pomogla bi da se pripadnici ove populacije okupe oko zajedničkog cilja, a to je poboljšanje uslova života u Zrenjaninu. To je konstatovano na sastanku koji su danas gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i njegov zamenik Saša Santovac održali sa predstavnicima nekoliko udruženja osoba sa invaliditetom.

 

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina, gradonačelnik Salapura je ukazao na značaj udruživanja i zajedničkog rešavanja problema sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom. On je podsetio da je jedna od ideja da bude osnovana Kancelarija za osobe sa invaliditetom.

 

– Jedna od ideja je i reaktiviranje Saveza osoba sa invaliditetom. On bi takođe okupio članove udruženja. Bilo kako bilo, važno je udružiti resurse i rešiti glavne probleme svih članova. Oni su uglavnom slični i tiču se, pre svega, nedostatka finansijskih sredstava – poručio je Simo Salapura.

 

Istakao je i da će ovih dana biti raspisan konkurs za raspodelu sredstava udruženjima osoba sa invaliditetom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Crveni krst Zrenjanin već 140 godina u humanitarnoj misiji

 

Na sastanku je rečeno i da je epidemija koronavirusa ostavila negativne posledice na mnoge oblasti života, pa tako i na rad pomenutih udruženja, a ujedno i na položaj njihovih članova.

 

Sastanku su prisustvovali članovi udruženja slepih i slabovidih, gluvih i nagluvih, paraplegičara i osoba sa celebralnom paralizom. Bili su prisutni i predstavnici Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba „Suncokret“. Zajednički zaključak svih je da je pomoć lokalne samouprave od nemerljivog značaja za njihov opstanak i rad.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz