Društvo Vesti Zrenjanin

Crveni krst Zrenjanin već 140 godina u humanitarnoj misiji

crveni krst zrenjanin
Foto: Crveni krst Zrenjanin

Crveni krst Zrenjanin postoji i radi 140 godina, kao malo koja institucija u našem gradu. Značajan jubilej za Crveni krst i za naš grad biće svečano obeležen u četvrtak, 22. oktobra, u 18 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

 

– Planirali smo da cela godina bude u znaku ovog velikog jubileja. Ipak, zbog poznate situacije, obeležićemo ga svečanošću u pozorištu, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Iako nas je situacija u kojoj se nalazimo omela da obeležimo jubilej kako smo zamislili, svi smo se podsetili na važnost Crvenog krsta. Nas u Crvenom krstu je stavila na ispit koji smo, verujem, uspešno položili i pokazali da smo najbolji kada je to potrebno – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Registrovani novi slučajevi: Još 17 osoba zaraženo koronavirusom

 

Na svečanosti će biti promovisana i monografija „Tradicija humanosti – 140 godina Crvenog krsta Zrenjanin“. Autori monografije su Filip Krčmar, Aleksandra Tanasijević i Vesna Karavida.

 

– Ova monografija zalog je i putokaz za buduće generacije. U njoj su zabeleženi važni i značajni događaji, ne samo za Crveni krst Zrenjanin, nego i za sam grad. I naravno, u njoj su i svi dobri ljudi bez kojih ni Crveni krst ne bi opstao 140 godina – ističe Tanasijević.

 

Prema zamisli organizatora, deo fotografija iz monografije biće izložen na panoima ispred Narodnog muzeja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM