Društvo Vesti Zrenjanin

Grad sufinansira stručno usavršavanje srednjoškolaca i studenata

grad zrenjanin

Gradonačenik Zrenjanina Simo Salapura uputio je javni poziv za sufinansiranje stručnog usavršavanja učenika srednjih škola i studenata.

 

Javni poziv je upućen svim srednjoškolcima i studentima sa teritorije grada koji imaju potrebu za novčanim sredstvima za učešće na seminarima, radionicama, skupovima različitih edukativnih, naučnih i društveno odgovornih programa i projekata, na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, naučim skupovima, konferencijama i kongresima.

 

PROČITAJTE JOŠ: FPN organizuje obuku za sticanje licence posrednik – medijator

 

Sredstva su namenjena i za sufinansiranje izrade i objavljivanja naučnih radova u stručnim časopisima, kao i za različite oblike stručnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu, koji doprinose unapređivanju ličnih i profesionalnih veština učenika i studenata.

 

Pravo na sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja imaju učenici srednjih škola, čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina ili lokalna samouprava. Uslov je da su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini i da se njihovo školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Potrebno je i da imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina.

 

Pravo na sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja imaju studenti visokoškolskih ustanova, čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina ili lokalna samouprava, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, a čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Uslov je i da imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Zahtevi sa potrebnom dokumentacijom se mogu predati Gradskoj upravi do 13. decembra, odnosno do utroška sredstava obezbeđenih za ovu namenu u 2021. godini.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM