Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Ekipa na zadatku: Simuliran požar u krugu Opšte bolnice Zrenjanin

vežba u krugu opšte bolnice
Foto: Opšta bolnica Zrenjanin

U krugu Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu sprovedena je redovna godišnja praktična provera planskih rešenja iz Plana za vanredne situacije ove zdravstvene ustanove.

 

Zbog trenutne situacije sa koronavirusom, vežba u krugu Opšte bolnice je izvedena bez učešća Vatrogasno-spasilačke jedinice i zaposlenih sa drugih odseka.

 

„Vežba je bila internog karaktera. Njen cilj je da se proveri spremnost službenika obezbeđenja za izvršavanje zadataka u slučaju izbijanja požara“, saopštila je Opšta bolnica Zrenjanin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Gorjana Ponjević Ballani dobila specijalno priznanje za kreativno zanatstvo

 

Tom prilikom je simuliran požar u krugu bolnice na otvorenom. Za gašenje su upotrebljena sva raspoloživa sredstva. Aktivirana su dva mobilna požarna aparata, nakon čega je upotrebljen i hidrant koji se nalazi u blizini. Gašenje požara je bilo kombinovano, uz korišćenje pene i vode.

 

Zadaci koji su postavljeni pred učesnike su bili sledeći: identifikacija požara i pokušaj njegovog gašenja u početnoj fazi mobilnim protivpožarnim aparatima, kao i sprečavanje širenja požara do dolaska Vatrogasno-spasilačke jedinice upotrebom hidranta.

 

„Službenici obezbeđenja su sve zadatke koji su im bili dodeljeni obavili po planu. To znači da je cilj ove vežbe ostvaren“, konstatuju u Opštoj bolnici.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz