Društvo Vesti Zrenjanin

Dom zdravlja dobio sredstva za nabavku novog ultrazvučnog aparata

dečiji dispanzer

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o finansiranju i sufinasiranju izgradnje, održavanja i opremanja 47 zdravstvenih ustanova u Vojvodini. Za te namene je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 420 miliona dinara. Na osnovu javnog konkursa Pokrajinske vlade, Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ iz Zrenjanina obezbeđena su sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata za ginekologiju, perinatologiju i pedijatriju. Reč je o sumi od 3,9 miliona dinara.

 

„Nabavka novog, savremenog ultrazvučnog aparata doprineće većem kavalitetu dijagnostičkih pregleda u Savetovalištu za žene i Dečijem dispanzeru. Ovaj uređaj omogućiće našoj ustanovi da pruži usluge koje do sada nismo bili u mogućnosti da pružamo, kao što je snimanje kukova odojčadi“, saopštio je Dom zdravlja.

 

Pročitajte još: Novi školski kalendar za narednu školsku godinu u Vojvodini

 

Savetovalište za zdravstvenu zaštitu žena poseduje jedan ultrazvučni aparat, star 14 godina. Na tom aparatu urađeno je ukupno 5.700 ultrazvučnih pregleda. Ukupan broj svih pregleda u Savetovalištu tokom 2019. godine bio je 43.083.

 

„Postojeći ultrazvučni aparat nije u mogućnosti da podmiri potrebe službe za sve većim brojem ultrazvučnih pregleda, kao ni da ispuni sve zahteve u pogledu dijagnostike. Aparat ima slabiju rezoluciju, slab i spor procesor i zahteva češće servisiranje“, navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM