Društvo Vesti Zrenjanin

Novi školski kalendar za narednu školsku godinu u Vojvodini

školski kalendar

U školskoj 2020/2021. godini važiće novi školski kalendar, saopštila je jutros Pokrajinska vlada.

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2020/2021. godinu. Novi školski kalendar je objavljen u Službenom listu AP Vojvodine od 22. juna.

 

Pokrajinski školski kalendari usaglašeni su sa republičkim, što se tiče početka i kraja školske godine. Stoga će školska godina i u Vojvodini početi u utorak, 1. septembra 2020. godine, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra.

 

Pročitajte još: Teodora Šiklošić učenik generacije Zrenjaninske gimnazije

 

Nakon zimskog raspusta, đaci se vraćaju u školske klupe u ponedeljak, 18. januara 2021. godine. Završetak nastavne godine i ovaj put zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole.

 

Učenici osnovnih škola neće imati ni jednu nastavnu subotu, dok će srednjoškolci imati samo jednu, 5. septembra 2020. godine.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM