Društvo Vesti Zrenjanin

Dodeljene Svetosavske stipendije, priznanje direktoru portala Zrenjaninski

svetosavske stipendije

Danas su u Baroknoj sali Gradske kuće svečano uručene Svetosavske stipendije, odnosno potpisani su ugovori sa ovogodišnjim stipendistima organizacije „Svetosavlje“.

 

– Ove godine smo za četiri studentske i 15 đačkih stipendija izdvojili 1.150.000 dinara. Za deset godina, koliko organizacija „Svetosavlje“ stipendira najbolje studente i učenike iz materijalno ugroženih porodica sa više dece, za tu namenu izdvojili smo više od deset miliona dinara i stipendirali smo više od stotinu učenika i studenata – izjavio je Dragan Vidaković, predsednik Upravnog odbora „Svetosavlja“.

 

Organizacija „Svetosavlje“ osnovana je sa idejom da se pomogne učenicima i studentima koji dolaze iz porodica sa više dece.

 

– Ne smemo da dozvolimo da dobri đaci i studenti zbog materijalnih problema ne uspeju da se školuju. Veliko nam je zadovoljstvo što pomažemo onima koji će širiti krugove dobrote i širiti ideje solidarnosti, čovekoljublja i rodoljublja – istakao je Vidaković.đ

 

 

Zadovoljstvo zbog današnjeg događaja izrazio je i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

 

– Grad će i sledeće godine raspisati konkurs za stipendije. Svi smo na istom zadatku. Da pomognemo mladim, pametnim, ambicioznim ljudima da završe škole i onda se vrate u svoj grad, tu se zaposle i formiraju porodicu. Grad radi mnogo na tome da Zrenjanin postane dobro mesto za život – istakao je Santovac.

 

I ove godine, „Svetosavlje“ je dodelilo tri zahvalnice onima koji su na poseban način činili dobro za organizaciju. Zahvalnice su dobili sveštenik u penziji Dušan Moromilov, fotoreporter Jovan Njegović Drndak i direktor portala zrenjaninski.com Slavko Surla.

 

U ime stipendista, zahvalili su se Kristina Bucu, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Subotici, i Danilo Ćirić, učenik Muzičke škole u Zrenjaninu.

 

Imena svih đaka i studenata kojima su dodeljene Svetosavske stipendije možete PROČITATI OVDE.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.