Društvo Vesti Zrenjanin

Dodeljene Svetosavske stipendije, priznanje direktoru portala Zrenjaninski

svetosavske stipendije

Danas su u Baroknoj sali Gradske kuće svečano uručene Svetosavske stipendije, odnosno potpisani su ugovori sa ovogodišnjim stipendistima organizacije „Svetosavlje“.

 

– Ove godine smo za četiri studentske i 15 đačkih stipendija izdvojili 1.150.000 dinara. Za deset godina, koliko organizacija „Svetosavlje“ stipendira najbolje studente i učenike iz materijalno ugroženih porodica sa više dece, za tu namenu izdvojili smo više od deset miliona dinara i stipendirali smo više od stotinu učenika i studenata – izjavio je Dragan Vidaković, predsednik Upravnog odbora „Svetosavlja“.

 

Organizacija „Svetosavlje“ osnovana je sa idejom da se pomogne učenicima i studentima koji dolaze iz porodica sa više dece.

 

– Ne smemo da dozvolimo da dobri đaci i studenti zbog materijalnih problema ne uspeju da se školuju. Veliko nam je zadovoljstvo što pomažemo onima koji će širiti krugove dobrote i širiti ideje solidarnosti, čovekoljublja i rodoljublja – istakao je Vidaković.đ

 

 

Zadovoljstvo zbog današnjeg događaja izrazio je i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

 

– Grad će i sledeće godine raspisati konkurs za stipendije. Svi smo na istom zadatku. Da pomognemo mladim, pametnim, ambicioznim ljudima da završe škole i onda se vrate u svoj grad, tu se zaposle i formiraju porodicu. Grad radi mnogo na tome da Zrenjanin postane dobro mesto za život – istakao je Santovac.

 

I ove godine, „Svetosavlje“ je dodelilo tri zahvalnice onima koji su na poseban način činili dobro za organizaciju. Zahvalnice su dobili sveštenik u penziji Dušan Moromilov, fotoreporter Jovan Njegović Drndak i direktor portala zrenjaninski.com Slavko Surla.

 

U ime stipendista, zahvalili su se Kristina Bucu, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Subotici, i Danilo Ćirić, učenik Muzičke škole u Zrenjaninu.

 

Imena svih đaka i studenata kojima su dodeljene Svetosavske stipendije možete PROČITATI OVDE.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM